Muziek onder de Trap start 2020 met vrouwenkoor Voca Me en duo Saxyon

Datum: 08-01-2020

11.07 uur - Op donderdag 23 januari start Muziek onder de Trap het nieuwe jaar met het Vrouwenkamerkoor Voca Me  met het duo Saxyon. Het belooft daarom een afwisselende avond te worden, met een afwisselend programma. Tijdens het concert in het Huis voor Cultuur en Bestuur zullen Vrouwenkoor Voca Me en Saxyon onder andere het ‘Requim’ van Gabriel Fauré ten gehore brengen.

Vrouwenkoor Voca Me
Vrouwenkamerkoor Voca Me is een ambitieus vrouwenkoor voor zangeressen met koorervaring en/of zangles uit Overijssel en omstreken. Het koor is opgericht in 2008 en staat vanaf het begin onder leiding van Yt Nicolai, die in Nijverdal ook bekend is, omdat zij een aantal jaren het Oratoriumkoor Soli Deo Gloria heeft gedirigeerd. Voca Me streeft naar een hoog niveau bij het uitvoeren van 19e, 20e en 21e-eeuwse composities. Ook werken uit de barok worden niet geschuwd. Het koor kan nog versterking gebruiken. Belangstellenden zijn van harte welkom om een keer te komen luisteren op een repetitie, dat drie keer per maand op woensdagavond in Holten oefent. Stuur een mail naar: info@vocame.nl. Of informeer na afloop van het concert! Meer informatie over de komende concerten kunt u vinden op onze facebookpagina of de website: www.vocame.nl. 
 
Sopraan: Irma Berkenbos – Lisette Boonen - Nynke van der Kooij – Suzanne Wentink – Ilse van der Velden  – Anneke Jacquemijns –  Sandra Speekenbrink 

Alt:  Janine de Keijser–  Johanna Stam – Eveline Voortman – Sietske Willering – Loes Hiddink – Annet Koehnen –  Margarita Jeliazkova.

Saxyon
Saxyon is een zeer veelzijdig en dynamisch duo, bestaande uit de twee jonge musici Ellen Zijm (accordeon) en Marijke Schröer (saxofoon). Dit duo is ontstaan in 2013 en veroverde in korte tijd de harten van het publiek met haar zuivere klank en afwisselend repertoire. Marijke en Ellen weten als geen ander de talloze mogelijkheden van hun instrumenten voor het voetlicht te brengen en waren hiermee o.a. te gast bij Radio 4. Een speciaal project van het duo is het eigen arrangement van het Requiem van Gabriel Fauré, waarmee Saxyon al met verschillende Nederlandse koren waaronder het Vrouwenkoor Voca Me op de planken heeft gestaan. Ook begeleidden zij andere koorwerken en vocale werken, waaronder het Stabat Mater van Pergolesi. Verder kunt u een aantal a-capella stukken beluisteren van de hedendaagse componist Eva Ugalde en Rihards Dubra. Het duo Saxyon zal ook een aantal werken ten gehore brengen. 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: