De Lantaarn gaat eenmalig terug naar ''t Schoap'

Datum: 13-11-2019

10.51 uur - Oude tijden herleven 30 november a.s. in ’t Schoap (Lantaarn) in Hellendoorn. Met brommers en muziek uit de jaren 80. Allemaal ter ere van de LVVH.

De wie?
De LVVH. De Leuke Vente Vereniging Hellendoorn. Een groep jongens, inmiddels mannen, bestaande uit Jan Olthof, Henk Lohuis, Hennie Dijkstra, Jos van de Berg (overleden in ’82), Albert Harmsen, Johan Smalbrugge, Henri Nekkers en Jan Vosman. Als 15-jarige jongens hadden ze in de begin jaren 70 een gedeelde passie; crossen op de brommer. Niet veel later noemden ze zichzelf de LVVH en werd in hun stamkroeg Café Olthof het idee geboren om feestjes te organiseren voor de jongelui uit Hellendoorn. Die velen nu nog zullen herinneren.
Wie kent ze niet
De wilde feesten stonden bekend om de gekkigheid die eromheen werd georganiseerd. Zoals de verkiezing leukste van de avond, playback optredens van artiesten uit de hele wereld en ludieke verlotingen. Maar echte bekendheid kregen de jongens toen ze de muziekstudio in gingen…
 
Bekendste nummer in Hellendoorn
Ter ere van de feesten rondom 900 jaar Hellendoorn gingen de Leuke Vente de muziekstudio in samen met band Tickle. Ze namen drie nummers op die bij de jongeren van nu nog bekend zijn. Bie ’t Schoap ant Schap, 900 joar Heldern en het Helders Volkslied. De single werd destijds goed verkocht en de opbrengst ging naar het goede doel. 
 
Terug in de tijd
De kinderen van deze inmiddels 65 jarige mannen hebben altijd veel gehoord over de mooie feesten die vroeger werden georganiseerd. Dat bracht ze op het idee om zelf een feest te organiseren ter ere van hun vaders. En zo is de LVVH reünie geboren, een feest voor iedereen die het leuk vindt om een vleugje op te vangen van die mooie tijd lang geleden. DJ Henk Laing zorgt voor bekende nummers uit de jaren ’80 en de Leuke Vente zelf zijn er ook. 
 
Zaterdagavond 30 november bij ’t Schoap in Hellendoorn. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Het feest begint om 20.38 uur. 
 

LVVH reikt eerste single uit aan Dine Olthof
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Maggi schreef op 13-11-2019

Geweldige tijd!

Els Hegeman schreef op 13-11-2019

Was een super tijd, mijn eerste stappen in het uitgaansleven en dat was niet verkeerd.

Gait schreef op 14-11-2019

Zijn de uitsmijters van toen ook uitgenodigd?

gerard schreef op 15-11-2019

Ligt bij Kees de Barbier ook de karbonades in de pan te sudderen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: