Slecht weekend voor de waterpoloteams van Het Ravijn

Datum: 11-11-2019

10.57 uur - Het dames 1 en heren 1 waterpoloteam van Het Ravijn zullen met gemengde gevoelens terugkijken op het afgelopen competitieweekend. De waterpolodames verloren in Zaandam met 12-8 van ZV de Zaan, en daarmee ook de eerste competitiewedstrijd van dit lopende eredivisieseizoen. De waterpolo heren verloren ook. Het Goudse Widex/GZC-Donk was in Nijverdal met 13-18 te sterk voor de ploeg van herentrainer Ron Loos.

Dames 1 speelster Lot Stertefeld was na de wedstrijd duidelijk over het verloop ervan: “De eerste helft van de eerste periode begonnen we goed. Daarna was het echt minder. Aanvallend maakten we fouten waardoor we direct werden afgestraft in de tegen contra. In de 4e periode lieten we wel zien wat we konden, maar toen was het helaas te laat”.
 
Ook heren aanvoerder Lars Gottemaker baalde na afloop van de verloren wedstrijd tegen Donk. “Drie periodes lang laten we zien dat we goed kunnen spelen. In de derde periode verliezen we de wedstrijd”. “In de vierde periode knokte het team van Ron Loos zich goed terug, maar het gat bleek te groot. “Toch vind ik dat we een goed resultaat hebben neergezet tegen de kandidaat voor de landstitel”, sluit Gottemaker af.
 
Zowel Dames 1 als ook heren 1 spelen op zaterdag 16 november een uitwedstrijd. Dames 1 doet dat in zwembad Krommerijn in Utrecht waar een competitiewedstrijd wordt gespeeld tegen UZSC, gecoached door oud dames 1 coach en huidig jeugdbondscoach bij de KNZB, Gerrit Jan Schothans. 
De wedstrijd in Utrecht begint om 17:30 uur. De waterpolo heren reizen af naar Ede, waar om 18:00 uur in zwembad De Peppel wordt gespeeld tegen Polar Bears. Dat wordt een weerzien met Nijverdaller Jorrit Aanstoot, die voor het tweede seizoen in de Edese hoofdmacht speelt.
 
 
Statistieken:
Dames ZV de Zaan-Het Ravijn: 12-8.
Periodestanden: 2-2, 5-2 (3-0), 11-4 (6-2) en 12-8 (1-4).
Doelpunten Het Ravijn: Lot Stertefeld 3x, Nienke Bouwmeester 2x, Yasemin Smit 1x, Noa de Vries 1x, Lieke Klaassen 1x.
Doelpunten ZV de Zaan: Maxime Schaap 5x, Sigrid Vleeshakker 3x, Blom van der Velde 2x, Lotus Plugge 1x, Lisanne Soffner 1x.
 
 
Statistieken:
Heren Het Ravijn-Widex/GZC-Donk: 13-18.
Periodestanden: 3-3, 7-6, (4-3), 9-13(2-7), 13-18(4-5).
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 6x, Yoran Loos 2x, Bas ter Brake 1x, Bram van Leuteren 1x, Sam Stertefeld 1x, Sander Veltkamp 1x, Bas Jan Dijkink 1x.
Doelpunten Widex GZC-Donk: Erik Brugue 4x, Quint van den Heuvel 4x,  Guus van Ijperen 3x, Ton van der Velden 2x, Stan van den Heuvel 2x, Maurice Dentro 2x, Ingmar Veenhuis 1x.
 
Foto:Emiel Wouters, hij is een van de aankomende waterpolotalenten bij de Nijverdallers. Fotograaf: Wim Beunk.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: