Belasting inwoners onnodig omhoog

Datum: 08-11-2019

09:56 uur - Lokaal Hellendoorn heeft niet ingestemd met de gemeentebegroting voor volgend jaar Helaas heeft een kleine meerderheid van de gemeenteraad beslist dat de OZB voor woningen met 25% omhoog gaat.

 

Dit was niet nodig geweest als er meer bezuinigt was op bestuur, cultuur en ambtenaren. Dit was mogelijk geweest door natuurlijke afvloeiing van ambtenaren niet meer in te vullen en minder ambtenaren in te huren. 

Op cultuur kon veel meer bezuinigd worden terwijl het theater en bibliotheken open konden blijven. De weg was er maar de wil niet. 

Voor de bedrijven is de OZB wat verlaagd maar nog hoog in verhouding met buurgemeenten. Wel heeft de hele gemeenteraad het plan van het college 10% te bezuinigen op de sportaccommodaties teruggedraaid.

Het college heeft niet geantwoord op de vraag van Lokaal Hellendoorn waarom er niet beter geluisterd is naar de mening van de inwoners. De tering is niet naar de nering gezet en de rekening is voor het grootste deel bij de inwoners neergelegd. Zij betalen veel meer, krijgen minder en moeten meer zelf doen.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 08-11-2019

Wanneer ik de laatste zin verander in 'Zij betalen veel minder, krijgen meer en moeten zelf minder doen' klinkt dat als een utopie of sprookje. En sprookjes lossen het probleem niet op. Prettige dag.

Japio schreef op 08-11-2019

Omdat wij als burgers niet zoveel te vertellen hebben dan de bedrijven word ons de verhoging van de w.o.z gewoon door de strot geduwd . Wij moeten hier als burger eens een keer tegen gaan protesteren door massaal naar het huis voor bestuur en cultuur te gaan en willekeurig een nummertje te trekken voor de diverse balies en allemaal gratis koffie gaan drinken .

k e schreef op 08-11-2019

Japio, regel het dan, want ook ik ben die onbenullen meer dan zat.

De gewone man schreef op 08-11-2019

Japio, wij burgers hebben wel wat te vertellen. Het grootste gros van onze gemeente heeft gestemd op LH & CDA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Deze partijen kunnen elkaar niet luchten of zien. Het CDA heeft gehandeld tegen hun bijbelse wetten in. LH wil je ook niet aan het roer hebben, deze samenstelling in onhoudbaar als ze onze gemeente moesten besturen. Dus ja, de inwoners van de gemeente Hellendoorn hadden beter na moeten denken tijdens het uitbrengen van hun stem.

Dirk Jan schreef op 08-11-2019

@de gewone man. En wat denk jij daar van te weten? Of suggereer je wat te weten?

Jean schreef op 09-11-2019

Waar blijven de boeren om te protesteren , er willen er genoeg aansluiten

De gewone man schreef op 09-11-2019

Dirk Jan. Waarschijnlijk bent u pas nieuw in deze gemeente en heeft u geen kennis van hun verleden. Verdiept u zich daar eerst maar eens in, alvorens jij hier commentaar gaat leveren. Wij, de inwoners van de gemeente Hellendoorn hebben zelf voor deze amateurs gekozen en kunnen daarom nu met z'n allen op de blaren zitten. Wanneer er verleden jaar beter nagedacht was door de inwoners bij de gemeenteraadsverkiezingen, dan had de financiƫle situatie er nu beter voorgestaan.

Dirk Jan schreef op 09-11-2019

@de gewone man Helaas zit u er wederom naast! Geboren en getogen in de gemeente. En zeker op de hoogte van het gemeentelijke apparaat en politieke spektakel. De coalitie is niet waar de burgers voor gekozen hebben. Maar jij snapt ook dat 2022 de zaken drastisch anders gaat maken.

Uw reactie

Naam:
Bericht: