Derbysieg!

Datum: 20-10-2019

19.12 uur - Afgelopen zaterdag was het weer zover: De derby van Nijverdal. De situatie was voor dit duel als volgt: DES had de eerste drie duels verloren, maar won vorige week de vierde. SVVN weet nog niet wat winnen is, maar heeft ook nog niet verloren. Vier gelijke spelen dus. Maar bij een derby is dat nog niet eens zo belangrijk. De wedstrijden staan op zich. Er staat meer op het spel dan de drie punten.

De belangen zijn groot en de SVVN Ultra’s hadden weer groots uitgepakt voor deze wedstrijd. In een mum van tijd was het sportpark gehuld in groen-witte rook. Toen de rook een beetje was opgetrokken nam voorzitter Peter van der Linde nog even het woord om de dug-out van Jonny van de Maat te heropenen door zijn familie. Een respectvolle gebeurtenis door beide teams, Een blijvende herinnering aan onze ere-supporter.
Om iets na half drie floot de talentvolle scheidsrechter Stan Smit voor het begin van de wedstrijd. De gasten begonnen beter aan de wedstrijd dan SVVN. De eerste kans in de derde minuut was dan ook voor DES. Het ligt helemaal open in de verdediging van SVVN en Sem van Dartel schiet de bal op de paal. Na een kwartier komt de wedstrijd wat meer in evenwicht. Toch is het weer DES dat voor gevaar zorgt. Via een scrimmage komt de bal uiteindelijk op de lat. SVVN komt weer goed weg.

SVVN kan er maar bitter weinig tegenoverstellen. Vlak voor rust is er een steekbal op Marvin Thomas. De bal is net iets te hard voor hem zodat hij tegen doelman Mensink van DES schiet. Zo wordt er in de eerste helft niet gescoord. Het is niet best wat beide partijen laten zien aan het vele publiek dat op deze wedstrijd is afgekomen. De spanning is echter volop aanwezig en dat vergoed veel.

Een doelpunt zou de wedstrijd open kunnen breken. En dat doelpunt komt in de tweede helft al snel. In de 49ste minuut is er een diepe bal en doelman Patriz Loohuis komt uit. Hij is echter de bal kwijt en duwt daarbij de aanvaller naar de grond. Er is even wat onduidelijkheid, maar uiteindelijk besluit scheidsrechter Smit een strafschop te geven. Sven Mensink benut dit buitenkansje en zet de gasten op 0-1. Ook hierna blijft het veldspel vooral rommelig. SVVN kan maar geen gevaar stichten voor het vijandelijke doel.

Trainer Julian op den Dries besluit na een uur spelen tot ingrijpen. Een dubbele wissel. Joost ten Kleij en Teun Bakhuis maken plaats voor Chiel Karkdijk en Bas Koedijk. Intussen ziet de scheidsrechter zich genoodzaakt om gele kaarten te trekken. De teller zou uiteindelijk stoppen bij dertien. Met nog een kwartiertje te spelen sprint Bas Koedijk langs zijn directe tegenstander. Zijn voorzet bereikt Melvin Morsink die de bal via de binnenkant paal langs de doelman schiet.

SVVN heeft de geest en ruikt dat er meer in het vat zit. In de 83ste minuut geeft Marvin Thomas vanaf links de bal voor en bij de tweede paal kopt (!!!) Bas Koedijk de bal in het doel. Een groen-witte explosie volgt. De laatste minuten zijn ongemeen spannend. DES raakt nog een keer het aluminium en SVVN beperkt zich voornamelijk tot tegenhouden. Helemaal als SVVN verder moet met tien man als Chiel Karkdijk zijn tweede gele kaart krijgt.

Uiteindelijk weet SVVN de overwinning over de streep te trekken. SVVN heeft geknokt en daarvoor wordt het beloond. Goed voetbal moet in andere wedstrijden maar getoond worden. Een hele fijne overwinning en daar mag best even van genoten worden. Het feestje in het clubgebouw ging nog tot in de kleine uurtjes door. Volgende week gaat SVVN op bezoek in Hellendoorn. De wedstrijd op Sportpark De Voordam begint om 14:30 uur.