Hellendoorn op de kop tijdens een bomvolle MountainbikeMania

Datum: 14-10-2019

08:02 uur - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseert Mountainbike vereniging SVDO Tourbuffels uit Hellendoorn op zaterdag 19 oktober MountainbikeMania, een mountainbiketoertocht die ’s avonds wordt gereden.

 

De tocht zat drie jaar geleden al vol met 1200 deelnemers. De organisatie heeft gekeken naar mogelijkheden om uit te breiden met een nieuwe route, zodat er meer mensen deel kunnen nemen. Dit jaar staan 1800 deelnemers aan de start. Wij willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van deze te gekke fietstocht” geeft Frank Sterk van de organiserende vereniging aan. Het evenement was ruim een maand van tevoren al uitverkocht. 

Tijdens de eerste editie van MountainbikeMania hebben de Tourbuffels laten zien dat zij een te gekke tocht kunnen organiseren, waarbij ook de kwaliteit en de veiligheid voor de deelnemers niet uit het oog wordt verloren. De eerste editie is door de NTFU direct met 3 sterren beoordeeld. Hiermee was MountainbikeMania vanaf de eerste editie al een klassieker.

Dit jaar bestaat het evenement alweer 5 jaar en dat willen de Tourbuffels niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De tocht krijgt er een extra lus van 15 kilometer bij. Hiermee heeft de deelnemer de mogelijkheid om 15, 30, 45 of zelfs 60 kilometer te fietsen. Dit maakt dat de MountainbikeMania de langste nightbiketocht van Nederland is.

De toertocht is anders dan anderen omdat deze in het donker gereden wordt. Diverse ondernemers, stichtingen, verenigingen, landeigenaren en vrijwilligers geven ieder jaar hun medewerking aan dit evenement. Het kan maar zo zijn dat men door winkels, musea of bij de buurman door de achtertuin fietst. Daarnaast staan er diverse hindernissen her en der opgesteld op de route. Alles wordt ondersteund door diverse figuranten die zorgen voor een spannende toevoeging.
Wat maakt de tocht uniek? Koen Prinsen, lid van de vereniging geeft aan “We hebben dus de nodige verrassingen in petto”. MountainbikeMania staat garant voor veel fun, angst, uitdaging  en gekkigheid, maar bovenal plezier. Iedereen komt met een grote glimlach op de mond over de finish. 

Deelnemers verzamelen zich vanaf 18:00 uur op de Schapenmarkt in Hellendoorn. De hele meute zal opgezweept worden door DJ Martijn en Niek. Het startschot zal om 19:00 uur klinken, waarna alle 1800 deelnemers zich gaan verdelen over de 4 routes. De laatste deelnemers zullen tegen de klok van 23:00 uur finishen.
Hot-Spots zijn de Schapenmarkt en de Diepe Zandkuil

Na afloop is er voor alle deelnemers, vrijwilligers, bezoekers en Tourbuffels een grote afterparty in de Lantaarn in Hellendoorn. De entree van de afterparty is gratis. In het centrum is tevens een bewaakte fietsenstalling voor de deelnemers.

Voor de bewoners die aan het parcours wonen is er de mogelijk om tijdens deze avond een prijs te winnen, een geweldige BBQ samen met de Tourbuffels! Heeft jullie straat, erf of hofje tijdens MountainbikeMania de gezelligste en meest originele aankleding van de straat, dan maken jullie kans op deze prijs, dit wordt beoordeeld door een heuse vakjury.
Wil je met de straat meedoen geef dit dan aan door een mailtje te sturen naar info@tourbuffels.nl

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Marcel Altena schreef op 14-10-2019

Graag gedaan!

Uw reactie

Naam:
Bericht: