Lezing op 8 september door Jan Rosman over Het Ravijn

Datum: 06-09-2019

15.56 uur - Op zondag 8 september om 14.30 uur houdt Jan Rosman, voormalig bedrijfsleider van Het Ravijn zwem sport zorg een lezing over de ontwikkeling van Het Ravijn tot de voorziening die het nu is. De lezing vindt plaats op het podium van De Smidse, waar deze maand de jaarlijkse expositie wordt gehouden.

Thema’s zijn dit jaar “Plekken van Plezier” en de Rijssensestraat/Keizerserf. De werkgroep heeft gekozen voor 4 plekken in onze gemeente met buitenactiviteiten die mensen veel plezier bezorgen.
Één van die plekken waar velen herinneringen aan hebben is natuurlijk zwembad Het Ravijn.
 
Jan Rosman is bij velen bekend als bedrijfsleider van Het Ravijn zwem sport zorg. Daarnaast is hij natuurlijk ook bekend om zijn indrukwekkende foto’s over de vele reizen die hij met zijn vrouw Ada maakt. Ze houden daar regelmatig presentaties en lezingen over.
Dit keer blijft hij dicht bij huis om te vertellen over zijn jarenlange betrokkenheid bij de ontwikkeling van zwembad Het Ravijn. Een zwembad op een unieke plek in onze gemeente, waar velen gebruik van hebben gemaakt en nog maken.
Niet alleen is het bad enorm veranderd, maar ook de activiteiten zijn enorm uitgebreid in de loop der jaren.
 
Behalve voor de lezing is het ook de moeite waard om de expositie op zondag of een andere dag te bezoeken. Sinds de opening zaterdag 31 augustus jl. deden dat al een paar honderd mensen.
 
De expositie is op werkdagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur
 
De 1e lezing van Daniëlle Samuel over haar vader David Samuel werd eveneens goed bezocht. Daniëlle hield een persoonlijk verhaal over haar vader met de titel: “Hier sta ik, ik kan niet anders”. Een persoonlijk verhaal, soms schrijnend, maar ook met humor over een markante man in onze Nijverdalse samenleving.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: