ZINiN Bibliotheek zoekt digi-vaardige vrijwilligers

Datum: 10-07-2019

14.03 uur - 

De ZINiN Bibliotheek is op zoek naar vrijwilligers, die digitaal zeer vaardig zijn. Zij zullen worden ingezet tijdens de inloopspreekuren, cursussen en andere activiteiten in het digitale aanbod van ZINiN.

In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen burgers onvoldoende basisvaardigheden om volwaardig te kunnen meedoen in de samenleving.

Bijvoorbeeld mensen die:
- niet in staat zijn om via de overheid.nl zaken te regelen
- verkeerd hun medicijnen innemen omdat ze de bijsluiter niet goed kunnen lezen  
- toeslagen mislopen omdat ze niet weten hoe ze die moeten aanvragen etc.

Taal- en digivaardigheid vormen op dit moment de basis voor deelname aan onze huidige samenleving. De ZINiN Bibliotheek wil met de BreinReis activiteiten een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van deze informatie- en digitale vaardigheden van de inwoners van onze gemeente. Zo is er o.a. hulp bij vragen over het OV, worden er eenvoudige computercursussen gegeven, zijn er digitale inloopspreekuren etc.
Om dit groeiende aanbod aan activiteiten mogelijk te (blijven) maken is de ZINiN Bibliotheek op zoek naar digi-vaardige vrijwilligers die bereid zijn om niet digi-vaardige mensen te helpen met vragen over: tablet, smartphone, computers etc. De cursisten leren typen, e-mailen, surfen op het internet. Door middel van filmpjes leren ze hoe het werkt en daarna gaan ze zelf aan de slag. 
 
Voor informatie/aanmelden voor deze vacature kan contact worden opgenomen met: dhr. R. J. Lueks, Consulent Basisvaardigheden, e-mail: renelueks@zinin.com, tel. 06-29256601 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: