Doorrijden na aanrijding hond

Datum: 05-07-2019

16:09 uur - Op woensdagavond 3 juli tussen 21:30 en 22:30 uur werd een hondje aangereden door een personenauto op de Meester Ponsteenlaan (omgeving van crematorium) in Nijverdal. Het hondje overleefde de aanrijding niet.

 

De automobilist, die het hondje heeft aangereden, moet de aanrijding gemerkt hebben, maar is doorgereden. Vermoedelijk hoorde de automobilist bij nog twee andere personenauto, welke met z'n drieën achter elkaar aan reden.

De eerste personenauto ging rakelings langs het hondje heen, waarop de tweede personenauto het hondje wel raakte. Het voertuig wat het hondje aangereden zou hebben, moet een kleine witte personenauto met gele kentekenplaten zijn. Deze personenauto is in de richting van Hellendoorn uit het zicht verdwenen.

Heeft u iets gezien van deze aanrijding of weet u wie het hondje heeft aangereden, dan zou het fijn zijn als u contact met ons opneemt via een PB of door te bellen met 0900-8844.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Lassie schreef op 05-07-2019

Daarom hond aan de lijn. Gisteren een eindje gefietst langs de Reggen en de fietspaden van de Heuvelrug. Constant mensen met loslopende honden waardoor ik bijna tot stilstand moet komen om er veilig voorbij te komen. Je voelt je bijna teveel op de FIETSpaden. Natuurlijk sneu werk en doorrijden is aso.

Jos schreef op 05-07-2019

Hondenbezitter direct een bon uitdelen bij het laten loslopen van de hond. Hier krijg je deze gevaarlijke situaties door.

Pasja schreef op 05-07-2019

@ lassie " waardoor Ik...enz" Veel verharde paden in het buitengebied waar geen borden als zijnde fietspad bij staan , worden door fietsers wel zo geclaimd. Zou mooi zijn als wielrenners, mountainbikers en gebruikers van elektrische fietsen meer rekening zouden houden met de minder snelle weggebruiker.

Geronimo schreef op 06-07-2019

Ik heb Lassie nog nooit aan de lijn zien lopen, ondanks dat ik veel naar je keek.

Sanne schreef op 06-07-2019

Helemaal mee eens Lassie! Sneu werk voor de hond, zo'n hond kan er ook niets aan doen dat z'n baasje hem/haar loslaat. En is het ook niet zo dat er binnen de bebouwde kom een aanlijnplicht geldt...... Doorrijden valt ook niet goed te praten trouwens, maar het zal vast niet moedwillig zijn gebeurd.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 06-07-2019

Je moet er niet aan denken wanneer een hondje de weg op loopt, en een scooterrijder of e-biker hem niet kan ontwijken. Kleine kinderen schrikken wanneer loslopende hond op hen afkomen.

Pff schreef op 06-07-2019

@ sanne Dit zijn de regels in Hellendoorn. Voorwaarden De regels voor het uitlaten van uw hond zijn: Binnen de bebouwde kom houdt u uw hond aan de lijn. U laat uw hond alleen loslopen op speciale uitrenveldjes. U houdt uw hond weg van speeltuinen, speelveldjes en zandbakken (ook als uw hond aangelijnd is). U houdt uw hond weg van begraafplaatsen en bloemperken van de gemeente. U ruimt de poep van uw hond zelf op.

Pff schreef op 06-07-2019

Heb tegenwoordig het gevoel dat de hond een zombie met een mobiel uitlaat. :(

Geronimo schreef op 07-07-2019

Velen weten hier niet veel van een hond. Soms bijna net een kind, dat in een onbewaakt moment de straat op kan lopen (om over een kat nog maar te zwijgen). Dus deze kinderen ook maar direct op de bon? Verder een hond altijd aan de binnenkant laten lopen als je er een stukje mee gaat fietsen.

Geronimo schreef op 07-07-2019

@Pff, waarom zijn de hondenhaters hier altijd zo fanatiek? Pak die kattenliefhebbers eens aan. 's Nachts dat gemauw, schijiten in andermans tuin, vogels opeten en die in een voliere zitten, vliegen zich kapot tegen het gaas als er een kat in de buurt komt.

Maarten schreef op 07-07-2019

Het nieuwsbericht vermeld niets over aangelijnd of loslopen, wel knap dat het deze reacties brengt.

Pff schreef op 07-07-2019

@Geronimo. Geen idee, maar alle dieren die overlast veroorzaken en de eigenaar er niets aan doet is een probleem. Of het nu honden, katten of duiven zijn. Honden horen aangelijnd te zijn binnen de bebouwde kom, dit hondje kan natuurlijk ook aan de eigenaar zijn ontsnapt. Blijft sneu.

Lassie schreef op 08-07-2019

@Geronimo. Omdat het hier over een hond gaat niet een kat! Desondanks ben ik het wel met je eens natuurlijk.

Geronimo schreef op 08-07-2019

@Lassie, met zo'n naam moet je het ook wel met mij eens zijn.

De gewone man schreef op 08-07-2019

Aan Lassie, mee eens zijn, dat is nu net wat Geronimo wil. Een weerwoord of kritiek past deze beste man niet. Neemt niet weg dat honden aangelijnd moeten zijn en katten binnen moeten worden gehouden.

Uw reactie

Naam:
Bericht: