Aanhouding inbreker

Datum: 27-06-2019

07:12 uur - Op woensdag 26 juni om 19.41 uur kreeg wipolitie Hellendoorn de melding dat een bewoonster van een woning aan de Smidsweg in Nijverdal glasgerinkel uit haar achtertuin hoorde. Ze had hierbij een man weg zien lopen en gaf ons een signalement. Er bleek een ruit van een garage ingegooid te zijn met een voorwerp. 

 

De politie is met meerdere agenten opzoek gegaan naar deze verdachte en  troffen hem op het station NS in Nijverdal aan. De man, een 39-jarige man uit Hengelo (Ov), is aangehouden. 

Terwijl de politie met het buurtonderzoek bezig was bleek dat er in dezelfde straat bij een andere woning een elektrische fiets weggenomen te zijn. Na een speurtocht troffen zij  deze aan op het station. De eerder aangehouden verdachte bleek in het bezit te zijn van de originele sleutel. 

Door de verdachte is een herenfiets van het merk Batavus, type Chainglider (BUB-XC) en zwart van kleur aan (zie foto) achtergelaten op de plek van de diefstal. Mogelijk dat deze fiets ook ergens in Nijverdal of omgeving gestolen is. 

Op het Politie Arrestantencentrum Twente bleek dat de kleding, welke verdachte droeg ook van diefstal afkomstig was. 

De 39-jarige man is voor verder onderzoek ingesloten. 

Weet jij van wie deze fiets is, stuur ons een PB of bel 0900-8844 en geef zaaknummer 2019281935 door.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: