Stoere Lochsprinters naar modderige crossbaan in Raalte

Datum: 17-06-2019

18.54 uur - Op naar de 1 na laatste wedstrijd voor de einduitslag bekend wordt gemaakt over 2 weken in schoonebeek. Er waren nog genoeg rijders die nog wel wat puntjes kunnen gebruiken dus aan de bak voor een aantal. Het begon niet zo heel goed,, het regende volop dus de toeschouwers zochten een plekje op in de tent, waar de rijders zich opmaakten voor de training.

De baan was al behoorlijk nat en modderig maar dat maken de stoere Lochsprinters niet uit,, vol enthousiasme werd er alweer getraind.
Het viel niet mee, na 1 rondje zat de modder al overal en was het hier en daar moeilijk de bulten op te komen.
Na de nodige trainingsrondjes klaarde het gelukkig al wat op en het was in ieder geval al droog, daarna kwam de zon tevoorschijn waardoor het nog een mooie dag werd.
 
De cruisers mochten aftrappen en deden dat ook weer mooi met in de manches Dave van Gemert voorop met daar vlak achteraan Antony Jansen of Lorkeers. Mooi structureel aan het fietsen met elkaar en beide dan ook door naar de finale.
Daarna de allerjongsten onder ons. Linne Alberink stond helemaal alleen op de lijst maar gelukkig waren daar nog wat boys waar ze de strijd mee aan mocht gaan.
Ze reed haar rondjes keurig en ook door naar de finale.
 
Owen Jansen of Lorkeers, Nils Blikman en Scott Kruiskamp gingen de strijd aan in jongens 6 jaar, een mooie strijd waarbij deze 3 van onze club mooi aan elkaar gewaagd waren. Alle drie gingen mooi door naar de finale.
 
Ondertussen was de baan alweer redelijk droog door het lekkere zonnetje en was het iets aangenamer om de baan rond te gaan.
Bij jongens 6 en 7 jaar reed Senne de Jonge super zijn rondjes, werd keurig afwisselend 1 en 2 in de manches dus ook vol overtuiging door naar de finale, hij mocht Rory Winkel met hem meenemen.
Samen zouden ze later de strijd aangaan met de andere jongens 7 jaar.
 
Bij de jongens van 8 jaar was het ook deze keer weer een grote groep die de strijd met elkaar aangingen, Lasse Alberink en Jasper Kogelman reden hun manches supergoed waardoor ze al snel verzekerd waren van een plekje in de finale.
Milan Willemsen en Mees Stolwijk moesten ook flink aan de bak, waar het een mooie strijd was , met een paar mooie inhaalacties wisten beide jongens zicht te vechten tot de halve finale waar ze een keurige 8e en 6e plaats wisten te veroveren.
 
Dan naar de jongens 10 jaar,, Sem Borkent en Kevin Jansen of Lorkeers reden beide super mooi vooraan elke manche, je ziet dat er flink was geoefend met het inhalen in de kombochten waar ook goed gebruik van gemaakt werd. Mooie en spannende acties gezien vandaag van deze 2 boys. Na een keurige halve finale mochten ook deze jongens zich gaan opmaken voor de finalerace.
 
Bij jongens 11 jaar was de kersverse Nederlands Kampioen Dean Kleen Scholten oppermachtig,, reed ruim voorop en met allemaal 1 tjes achter zijn naam bij de manches en de halve finale ging ook hij door naar de finale.
Waar het een superspannende finale was maar toch na een mooie inhaalactie op het einde wist hij zicht toch te vechten tot een 1e plaats.
 
Tim Scharphof was in goede vorm vandaag, ging als een speer in de manches, met een keurige 1 2 4 in zijn rondjes mochten hij en Thijs Laing door naar de halve finale, waar ze kort achter elkaar over de streep kwamen, Thijs als 3e en Tim er vlak achteraan met een keurige 4e plek ook op naar de finale
 
4 mannen van de Lochsprinters streden voor hun puntjes bij de jongens van 13 jaar. Niels Pleizier deed goede zaken vandaag, reed keurig voorop met 3 1 1 een keurige uitslag voor de halve finale, samen met Niek Borkent mochten ze zich gaan opmaken voor de finalerace.
 
Sem van Heun, Wouter van Os en Emiel Ravenshorst streden om de meeste punten bij jongens 14 jaar,Emiel was hier oppermachtig, mocht zich in de manches de beste noemen met alleen maar 1 tjes achter zijn naam, liet een paar mooie sprongen zien alsof het niks is overtuigend door naar de finale ook Wouter reden hun rondes keurig en ook door naar de finale .
De finale reed Emiel ook weer mooi voorop en kwam als 1e over de lijn.
 
Bij jongens 17 jaar was het de beurt aan Timo Hissing en Julian Bruggeman, ze wisten zich beide te plaatsen voor een finalerit.
De grootste club van de meisjes is de strijd bij de leeftijdsklasse 6 en 7 jaar., maar liefst 5 meiden stonden voor deze klasse aan het starthek van de Lochsprinters waar ze de strijd aangingen met de andere meiden uit de regio.
Er werd mooi gestreden met nog een paar mooie inhaalmomentjes net voor de eindlijn (nu snap ik waarom de trainers daar zo op hameren om door te blijven trappen tot over de lijn)
 
Amy van de Riet, Lana Jansen of Lorkeers en Kim van Gemert hadden voldoende punten gehaald om in de finale te mogen rijden.
Bij de meisjes 8 en 9 jaar was het Julie Kleen Scholten die deed waar ze goed in is en had alleen maar 1tjes achter haar naam had staan. Op naar de finale waar ze ook als 1e over de streep eindigde, mooi wat puntjes verzameld vandaag voor het eindklassement.
 
Lisa Silfhout en Iris Heijnk streden fel bij de meisjes 10 en 11 jaar, waar lisa in haar 1e manche van haar trapper afgleed, zich weer goed herpakte om toch nog als 4 over de streep te eindigen. Ook deze beide dames door naar de finale.
 
Bij de dames 12 en 13 jaar was het Marcella Mensen die alle drie de manches keurig voorop reed met Christel Mensen vlak achter haar
Grote zus Simone Mensen bij de dames 14 jaar en ouder reed met haar clubgenoot Danique Dijkman. Danique was ook vandaag weer in topvorm, reed alle rondjes voorop waar ze ook in de finale als 1e eindigde.
 
Al met al zijn er weer hele goede zaken gedaan vandaag in Raalte en heel wat puntjes verzameld voor het eindklassement wat over 2 weken bekend zal worden gemaakt tijdens de laatste districktswedstrijd in Schoonenbeek.
Voor sommigen nog een dag om de felbegeerde puntjes bij te pakken om nog iets hogerop te komen..
 
Voor de exacte uitslagen zie:
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: