Voorstel Lokaal Hellendoorn: 'Reggesteyn integreren in zwem-sport-zorg Het Ravijn'

Datum: 16-06-2019

19.12 uur - Lokaal Hellendoorn heeft een brief  gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders en naar de directie en Raad van Toezicht van CSG Reggesteyn met daarin een voorstel voor de nieuwe huisvesting van Reggesteyn.

 
 
Aan het college van burgemeester en wethouders                                                      Aan de directie en Raad v Toezicht
van de gemeente Hellendoorn                                                                                      van CSG Reggesteyn
Postbus 200                                                                                                                  Postbus 120
7440 AE NIJVERDAL                                                                                                    7440 AC NIJVERDAL
 
Hellendoorn, 15 juni 2019.
 
Geacht College en Raad v Toezicht en Directie van Reggesteyn,
 
Op 3 juni j.l. heeft het college van de gemeente Hellendoorn een besluit genomen over de huisvesting van CSG Reggesteyn en besloten tot nieuwbouw op de huidige locatie aan de Noetselerbergweg. Lokaal Hellendoorn is met het college van mening dat een goed én een breed pakket voortgezet onderwijs van essentieel belang is voor de gemeente Hellendoorn en daarbij een duurzame toekomstbestendige accommodatie past.
Tegelijkertijd heeft de gemeente Hellendoorn grote financiële tekorten, hoge schulden en is het exploitatietekort van complex Het Ravijn erg hoog. Lokaal Hellendoorn is van mening dat we bij nieuwe investeringen goed moeten kijken of er andere/ betere mogelijkheden zijn en of we de financiële risico’s zoveel mogelijk kunnen beperken.
 
Aangezien sport en beweging een belangrijk onderdeel is in het voortgezet onderwijs willen we het college en Reggesteyn het volgende plan voorleggen:
 
Onderzoek op korte termijn de mogelijkheid Reggesteyn te integreren in zwem-sport-zorg Het Ravijn.
 
Er kan volgens Lokaal Hellendoorn op deze manier een nieuw duurzaam en modern gebouw gerealiseerd worden tegen minder kosten. De locatie is centraal gelegen, er is nog ruimte om (bij-) te bouwen, is goed bereikbaar en op loopafstand van het station. Multi-functioneel gebruik en samenwerking zal inhoudelijk en financieel winst opleveren voor Reggesteyn en Het Ravijn. Een win-win situatie! Het gezamenlijk gebruik van allerlei ruimtes in en buiten het Ravijn zal volgens onze berekening een behoorlijke besparing kunnen opleveren voor Reggesteyn en Het Ravijn. We denken daarbij aan gezamenlijk gebruik van ruimtes binnen en buiten (parkeerplaatsen), horeca, energie etc.
 
Uit de provinciale scan over onze gemeentebegroting blijkt dat we als gemeente Hellendoorn al jaren (gemiddeld) minder geld uit geven aan onderwijs dan andere gemeenten. Wel geven we o.a. veel meer uit aan sport (complex Ravijn) en cultuur. Aangezien wij van mening zijn dat goed onderwijs een belangrijk kerntaak is van onze gemeente stellen wij voor te hoge exploitatielast van het zwembad te verminderen door Reggesteyn maximaal gebruik te maken van dit complex. Daarvoor zien we goede mogelijkheden.
 
Ook vragen we Reggesteyn te overwegen de beroepsopleiding zorg en welzijn terug te brengen naar gemeente Hellendoorn. Het zwem/sport/zorg complex Het Ravijn kan verschillende praktische mogelijkheden bieden om te leren en samen te werken. Daarmee zou het opleidingen-aanbod van Reggesteyn van beide locaties weer ‘in balans’ komen.
 
Wij vragen het college tevens te onderzoeken en in overleg te gaan met de provincie of de bestaande locaties en dan vrijkomende locaties van Reggesteyn ingevuld kunnen worden met innovatieve woonconcepten. Hierbij denken we met name aan woningbouw voor ouderen en jongeren. Het recent bekend geworden provinciale coalitieakkoord kan hiervoor mogelijkheden bieden.
 
Wij verzoeken het college een reactie op ons voorstel te geven in de commissievergadering van de commissie samenlevingszaken van 25 juni aanstaande
 
Met vriendelijke groet,
 
Thea ten Have
Annemarie Dubbink
Hetty Ligtenberg-Grondman
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

De gewone man schreef op 16-06-2019

Ruimte om bij te bouwen, waar dan LH? Enig idee hoeveel ruimte er nodig is voor een school? Het is niet enkel het gebouw, maar ook parkeerplaatsen voor fietsen en auto's. Combineren van parkeerplaatsen zal kunnen, zelf zou ik het geen combineren willen noemen, maar uitbreiden van parkeergelegenheid. Ook nagedacht LH over hetgeen waar de jeugd naar toe trekt in hun pauzes? Onkunde, gebrek aan ruimtelijk inzicht en ideeën aandragen die gelijk van tafel kunnen.

Lassie schreef op 17-06-2019

Niet erg veel over nagedacht...

Maarten schreef op 17-06-2019

als je aan de kant van het bos niet meer kunt bouwen, dan is de grond van Reggesteyn Noetsele veel waard. Omliggende percelen zijn zo in de loop der tijd ook veranderd, te denken aan de Korfbalvereniging en de grote sporthal. Dat bij het zwembad niet heel handig is, dat kan een blinde nog zien. Lekker laten zitten waar het zit, dat is pas echt duurzaam.

Plopperdeplop schreef op 17-06-2019

Niet zo bekrompen denken mensen. Er zijn vele mogelijkheden daar bij het Ravijn. Alleen blinden denken kortzichtig! Onderzoeken waard LH!!

Pff schreef op 17-06-2019

Jammer dat daar een brief voor nodig is, is toch logische dat je diverse mogelijkheden onderzoekt alvorens te beslissen.

William S. Burroughs schreef op 18-06-2019

Het Johan Coes College met als verplicht vak economie. Of om het wat minder persoonlijk te maken De Erfenis met als verplicht vak toekomstvisie. Tja dat zwemt dan toch even door je hoofd. Prettige dag.

Jos schreef op 18-06-2019

Gewoon tegenover station plaatsen bij ten Cate..

Pff schreef op 20-06-2019

@jos Waarom? Zoveel komen er niet met de trein naar een vmbo/havo/vwo en al die fietsers naar het centrum brengen lijkt mij niet zinvol.

De gewone man schreef op 20-06-2019

Aan Pff, waarom? Idee van Jos is helemaal niet zo slecht!! Een school bij het zwembad gaat er sowieso niet komen, hier hoeft überhaupt geen onderzoek naar gedaan worden.

Pff schreef op 23-06-2019

@De gewone man. Duidelijk, omdat Jos het zegt is het een goed idee. :( Ik zie geen enkele reden waarom je dure grond rond het centrum moet gebruiken voor een school.

Uw reactie

Naam:
Bericht: