Basisschool de Wingerd biedt Oegandese zanggroep waardecheque aan!

Datum: 13-06-2019

10:12 uur - Op vrijdag 17 mei j.l. hield basisschool de Wingerd haar jaarlijkse sponsorloop en het tweejaarlijkse pleinfestijn. Net als voorgaande jaren was ook dit jaar een goed doel verbonden aan de opbrengst. 1/3e deel van de opbrengst was dit jaar bestemd voor de Stichting Up4s, een Stichting die opkomt voor de onderwijsvoorzieningen en slaapvertrekken van jonge Oegandese kinderen. Deze Stichting toert op dit moment enkele maanden door Nederland met een zang- en dansgroep bestaande uit 15 Oegandese jongeren.

 

Met hun zang en dans proberen ze op Nederlandse scholen middels workshops te vertellen over het leven van deze kinderen in Oeganda. Dat zang en dans daar een belangrijk element in is wordt 17 juni a.s. duidelijk. Dan zal de groep basisschool de Wingerd bezoeken, nadat ze ook al bij het pleinfestijn een kleine demonstratie hebben gegeven. Aan het eind van deze maandag zal de school tenslotte een waardecheque uitreiken aan de organisatie van de Stichting Up4s. Het bedrag blijft nog even geheim, maar we kunnen u wel verklappen dat het streefbedrag van duizend euro ruim gehaald is. We hopen dan ook dat de Stichting het geldbedrag goed kunnen inzetten in Oeganda, we hebben het met veel plezier bijeengesprokkeld. Op 17 juni, direct na schooltijd, zal de groep nog een afsluitend concertje laten horen. Toeschouwers zijn hierbij van harte welkom.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: