Urker Mans Formatie zingt in Nijverdal

Datum: 12-06-2019

 
13.31 uur - Op vrijdag 12 juli 2019 treedt de Urker MANS Formatie op in De Regenboog in Nijverdal. De zangers, die in traditionele Urker dracht zingen, komen met veel plezier in deze vakantiestreek. Ze brengen werken ten gehore van hun nieuwe cd ‘ZING’ die onlangs is opgenomen. 
 

Enkele titels daarvan zijn: ‘Rust, Spirit of the living God en Four books in the bible.’ Nieuw in het klassieke genre zijn: Luctor et Emergo, Le Seigneur en Près du Fleuve..’ Een verzamel-cd met de titel OP REIS met veelgevraagde hoogtepunten werd eerder uitgebracht. De titel verwijst onder andere naar haar concertreizen in Canada. Martin Mans is sinds het ontstaan van de groep haar dirigent. Met gedrevenheid vormt hij een geheel van de stemmen en werkt aan beleving. De vaste begeleider is Mark Brandwijk die zowel orgel als vleugel speelt. Zijn kwaliteit komt ten goede aan de zang maar voert ook bij zijn instrumentale solo’s de boventoon. Twee zangers bespelen een instrument waardoor het programma nog dynamischer wordt. Het gaat om een taragot en een altviool. Een concert van de Urker Mans Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van zang en instrumentale muziek. 
 
Datum   : vrijdag 12 juli 2019 
Aanvang : 19.30 uur. 
Locatie   : De Regenboog, Grotestraat 127, Nijverdal 
Toegang : € 18,50. Online en bij reservering € 17,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-.                                                                                        ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 14,=.
Reserveren : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03. 
Voorverkoop van kaarten bij: VVV-Nijverdal, W. Alexanderstraat 7c, Nijverdal
 
URKER MANS FORMATIE 
Dit ensemble is in 2012 opgericht en met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring  en zijn semiprofessioneel of professioneel.  De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. Tijdens twee tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Ook in Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Het is een hechte groep die elkaar aanvult in zang en muziek.
 
Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven verbeeldt in zang en op beeld. Het is een uniek product geworden.
 
Foto: Tim Adriaanse
 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: