KNMI waarschuwt voor zwaar weer

Datum: 07-06-2019

11:56 uur - Vanaf ongeveer 20.00 uur vanavond trekken er onweersbuien met zware windstoten over onze gemeente. De afgelopen week ging het op verschillende plaatsen in de gemeente al behoorlijk mis. Zo ontstond er behoorlijk wat schade aan de Jipkesbeltweg en vielen er op diverse plaatsen bomen om. 

KNMI:

Code oranje: Vanaf einde middag code oranje voor groot deel van het land wegens onweer met zware windstoten

Later vanmiddag en in de eerste helft van de avond trekt een smalle maar felle buienlijn met onweer van zuidwest naar noordoost over ons land. Naarmate de buienlijn over het land trekt, neemt deze in intensiteit toe. Daarom is een code oranje van kracht met uitzondering van de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Zuid- en Noord-Holland. In die provincies geldt voorlopig een code geel.

 

De buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten van 75-100 km/uur uit een zuidelijke richting. Bij de buien is ook kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Bam Ulkeman schreef op 07-06-2019

Dat is een mooi bericht kunnen we al vast rekening houden

Uw reactie

Naam:
Bericht: