District Kampioenschap wielrennen 2019

Datum: 05-06-2019

15:12 uur - CC’75 Cycling Team uit Nijverdal organiseert op maandag 10 juni (tweede pinksterdag), het District Kampioenschap Wielrennen voor Oost-Nederland. Sinds begin jaren ’80 wordt dit kampioenschapjaarlijks georganiseerd. Alle categorieën, zowel dames als heren, vanaf de nieuwelingen (14-jarigen) komen in deze wedstrijd aan de start. De complete top van het wielrennen in Oost-Nederland komt 2e pinksterdag naar de gemeente Hellendoorn. In totaal doen meer dan 400 renners mee in verschillende categorieën. Er wordt gefietst vanaf 9 uur morgens tot half 5 middags. Het is de tweede keer dat de kampioenschappen in het dorp Hellendoorn verreden worden.

 

De start/finish van het Parcours ligt op de Ommerweg. De renners zullen door het centrum van Hellendoorn rijden richting de Noord Esweg. De eerste 1,5 km van de Noord Esweg ligt compleet open, hier is met een gunstige wind een zeer hoge kans op waaiers. Vervolgens rijden de renners rechtsaf de Sanatorium klim op. Dit is een klim met klinkers van 500 meter met een stijgingspercentage van ongeveer 4.5%. Na de afdaling slaan de renners rechtsaf de Mastenbroekweg in de gemeente Raalte op, om vervolgens via de Nieuwe Twentseweg en de Eelerbergweg terug te komen onder aan de Sanatoriumlaan. Hier slaan de renners linksaf, vanaf nu zal er met ongeveer 2 kilometer klinkerwegen koers gezet worden naar de finishstraat, waar de renners vanaf de Nieuwstadweg zullen opdraaien. De laatste 300 meter over de Ommerweg is breed en hier ligt mooi asfalt, dit biedt ruimte voor een snelle en veilige eindsprint. Bewoners langs het parcours zijn geïnformeerd door middel van een brief.

De organisatie van het evenement bestaat uit 5 enthousiastelingen die werken vanuit de verenigingCC’75 Cycling Team uit Nijverdal. De organisatie wordt ondersteund door vrijwilligers van CC’75 enandere wielerverenigingen uit het district Oost. Voor de posten langs het parcours is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. Er is keuze tussen de ochtend, middag of de gehele dag (programma is van 8:00 – 16:30). Uiteraard worden de vrijwilligers goed verzorgd en sluiten we de dag gezellig met alle vrijwilligers af. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@cc75.nl.

Meer informatie? Ga naar https://www.cc75.nl/cc75-cycling-team/cc75- wedstrijden/districtskampioenschap-oost-10-juni-2019/

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: