Scoor een Boek weer van start met Wout Droste van Heracles

Datum: 11-02-2019

11.19 uur - Op maandag 4 februari vond op SBO de Brug de officiële aftrap plaats van een nieuwe editie van ‘Scoor een boek!’, dat ook dit jaar weer in samenwerking wordt gehouden met voetballer Wout Droste van Heracles. ’Scoor een Boek!’ is het leesbevorderingsproject van de ZINiN Bibliotheek in samenwerking met voetbalclub Heracles Almelo en de gemeente Hellendoorn.

‘Scoor een Boek!’ en lezen maar! 

Maar liefst 357 Leerlingen uit twintig groepen 5 en 6 van twaalf basisscholen gaan de komende tien weken in het kader van het project Scoor een Boek! zoveel mogelijk boeken lezen. Ook dit jaar heeft voetbalster Wout Droste van Heracles Almelo zich weer aan het project ‘Scoor een Boek!’ verbonden. Hij doet dit vanuit de gedachte dat een lezende voetballer tot de verbeelding van de leerlingen spreekt. In een videoboodschap vertelt Droste de klas over het project en maakt hen enthousiast om zelf (boeken) te gaan 'scoren'. 


 
Sportieve afsluiting

Na 10 weken maken vindt er een spetterende sportieve afsluiting plaats. Deze wordt georganiseerd door de ZINiN bibliotheek, voetbalclub Heracles Almelo in samenwerking met afdeling Sport en Cultuur van de gemeente Hellendoorn. Tijdens deze een afsluiting maakt ZINiN bekend hoeveel er dit jaar “gescoord” is. Dit jaar worden ook de gezinnen van de deelnemende leerlingen opgeroepen om thuis, met het hele gezin mee te doen en boeken te ‘scoren’. Net als in de klas gaat het gezin op een poster bijhouden hoeveel boeken, tijdschriften of kranten er thuis zijn (voor)gelezen
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: