Bestuur Kinderboerderij besluit om in mei 2019 bezoekers toe te laten

Datum: 02-01-2019

8.25 uur - In de afgelopen weken kreeg de kinderboerderij na de cheque van 15.000 euro opnieuw een bedrag van 10.000 euro, dit keer van een gulle gever die anoniem wil blijven. Tegelijkertijd ontving het bestuur van de Raad van State bericht dat de zitting en vervolgens de uitspraak nog geruime tijd op zich zou laten wachten.

 
Reden voor het bestuur om in december het besluit te nemen om in mei 2019 bezoekers toe te laten op het terrein. Het bestuur had graag eerst de procedure afgerond, maar wil mensen niet langer laten wachten. Concreet betekent het dat de komende 4 maand de noodzakelijke werkzaamheden worden uitgevoerd om dit mogelijk te maken.
 
Voorzitter Marc-Jan Hengstman geeft aan dat het aan de ene kant voor het bestuur een lastige situatie is. Officieel mogen we bouwen omdat de vergunning (en bestemmingsplanwijziging) van rechtswege is verleend, doordat de mensen die beroep hebben aangetekend geen schorsende werking hebben aangevraagd. Maar dat is wel op eigen risico en omdat we werken met gemeenschapsgeld, waren we tot nu toe van plan om pas bezoekers toe te laten als de procedure zou zijn afgerond.
Omdat de zitting nog steeds niet is geweest en dus ook nog geruime tijd op zich laat wachten is er een nieuwe situatie ontstaan. Mensen worden ongeduldig, vrijwilligers willen aan de slag om bezoekers te ontvangen en richting subsidieverstrekkers en sponsoren willen we ook graag het een en ander laten zien.
 
Alles afwegende heeft het bestuur daarom besloten om de komende maanden de werkzaamheden uit te voeren die nodig zijn om in mei bezoekers te kunnen ontvangen. Over de exacte datum zal het bestuur nog nader berichten. De komende maanden wordt dus onder andere de inrit gemaakt, de parkeerplaats geëgaliseerd, een voorziening voor fietsparkeren gemaakt, het pad tussen de inrit en de Lijsterweg gemaakt en een deel van de afrastering zodat de dieren die nu nog bij één van de bestuursleden thuis zijn, in het voorjaar naar het terrein worden overgeplaatst. Alle werkzaamheden en ook het ontvangen van de bezoekers past nog steeds binnen de huidige bestemming (agrarisch met extensieve openluchtrecreatie).
 
Heb je zin om een dagje of dagdeel te helpen
We hebben een aantal vaste vrijwilligers en de hulp van scholen waar we erg blij mee zijn, maar als mensen een dag of een aantal uren mee willen helpen kan dit ook. Bijvoorbeeld op 3, 4 en 5 januari plaatsen we wilgentenenschuttingen en in de voorjaarsvakantie (16 t/m 23 februari) gaan we het pad naar de Lijsterweg maken. Ook doen we op 15 en 16 maart mee met NLdoet. Dan maken we de afrastering, een bijenstal enz.
Heb je zin om een paar uur of een dag mee te helpen, mail dan naar info@kinderboerderijhellendoorn.nl.
 
Veel bedrijven dragen hun steentje bij om het project uit te voeren. Binnenkort wordt er een spandoek gemaakt waar ze allemaal op staan als bedankje voor hun bijdrage. Hieronder de grotere financiële bijdragen:
 
 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Heldersen schreef op 02-01-2019

Dit vinden wij niet raar, dit vinden wij bijzonder

Piet schreef op 02-01-2019

Dezelfde Rabobank die dit project sponsort ontvangt subsidie van de gemeente Hellendoorn voor inrichting van hun kantoor, triest!!!!

Uw reactie

Naam:
Bericht: