Dialect en muziek op school

Datum: 12-11-2018

10:39 uur - Op initiatief van leerkracht Coen Eilert, verzorgden schrijver/dichter Herman Kampman en gitarist Jan Niewold een tweetal lessen voor de groepen 7 en 8 van basisschool St.Sebastianus in Hellendoorn. Dit succesvolle duo dat al jaren door heel de regio optreedt met liedjes en conferences in het dialect, wist de kinderen goed te boeien.

Daarbij bleek de combinatie van streektaal en muziek een prima keuze te zijn. Allereerst was er aandacht voor het lezen en schrijven van het dialect en werd gezamenlijk een tekst van Herman Kampman doorgenomen waarbij de meester of juffrouw werd gevraagd een gedeelte mee te schrijven. En dat viel altijd nog niet mee. 'Eigenlijk is ons dialect vooral een spreektaal in plaats van een schrijftaal' vergoelijkte Kampman meerdere malen. Daarna liet gitarist Niewold verschillende muziekstijlen horen en vertelde hij over het componeren van liedjes. De bijdrage van het duo werd afgerond met het zingen en spelen van het lied 'mien kjeltie'. Tot slot kregen de kinderen gelegenheid tot het stellen van vragen. Al met al een zeer geslaagd initiatief dat in het kader van de Helderse wekk'n door de school werd georganiseerd.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: