Multi-Veiligheidscontrole

Datum: 19-10-2018

12:01 Gistermiddag heeft de politie een grote multi-veiligheidscontrole gehouden in hun werkgebied. U heeft ode poitie misschien wel zien staan achter het politiebureau aan de Grotestraat in Nijverdal. De motorrijders namen vanuit het hele werkgebied de te controleren voertuigen mee naar deze controleplaats. En daar werden zowel de voertuigen als de bestuurders uitgebreid doorgelicht. 

 

Ze hielden deze controle samen met medewerkers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland. 
Het resultaat liet zien, dat deze controle wederom niet overbodig was, op de meest uiteenlopende gebieden.

Verkeerstechnisch
Zo reden er een paar bestuurders zonder geldig rijbewijs, en kregen twee bestuurders een bekeuring voor het niet tónen van hun rijbewijs. Verder werden er boetes uitgeschreven voor het rijden zonder gordel (2), het rijden in een onverzekerde auto (1), gladde banden (2), en geen geldige kentekenplaat(2).
Eén bestuurder reed door het rode verkeerslicht voor de ogen van onze motorrijder, waarop hij een bekeuring tegemoet kon zien. 
Verder troffen we vandaag een opvallend voertuig , mèt de òns welbekende blauwe zwaailichten, terwijl dat op dit voertuig niet is toegestaan. De bestuurder kreeg hiervoor een boete en mocht zijn weg vervolgen, nadat de blauwe lampen waren verwijderd. 
Daarnaast was er een viertal bromfietsen die de maximum constructiesnelheid overschreed. 
Deze middag werden twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed, nadat de speekseltest (voor drugs) positief bleek te zijn.

Opvallend was deze keer, dat er slechts één bestuurder niet handsfree zat te bellen. Zouden we daar dan toch wat bewuster mee omgaan, na alle waarschuwingen en gruwelijke filmpjes in de sociale media? 

Belastingdienst 
Het is bekend, dat er veel fiscale wanbetalers in Nederland rondrijden. Dat is een reden, waarom ook de belastingdienst aan is gesloten bij deze controle. Want het kan niet zo zijn, dat u en ik altijd netjes onze belasting betalen, en mensen die dat niet doen daarmee weg komen. En ook dit was succesvol. Er werd een bedrag van ruim E 18.500,00 aan achterstallige betalingen geïnd! Daarnaast werd er op 13 voertuigen beslag gelegd door de belastingdienst, waarvan er 8 werden afgesleept. Bij de overige 5 was er sprake van een zogeheten formeel beslag, Zij mochten verder rijden, maar niet nadat er strakke afspraken waren gemaakt omtrent de betaling. Dit heeft te maken met de hoogte van het invorderingsbedrag. Hierbij geldt, dat het te betalen bedrag dan binnen een maand betaald moet zijn, en anders wordt het voertuig alsnog opgehaald. 
Weet daarbij, dat er altijd mogelijkheden zijn bij de belastingdienst om een betalingsregeling te treffen op het moment, dat je het verschuldigde bedrag niet kunt betalen. De mensen die wij hierboven fiscaal wanbetaler noemen, hebben deze regelingen ook allemaal aangeboden gekregen, maar hebben deze mogelijkheid genegeerd.

Donkere Dagen Offensief 
Naast deze twee onderdelen heeft deze controle nog een ander doel: weten wie er in ons gebied rondrijdt. Zijn het potentiële criminelen, dan willen we weten wie ze precies zijn, met wie rijden ze in de auto, en in welke auto rijden ze. Al deze informatie wordt in ons systeem vastgelegd en dat kan op een later moment natuurlijk altijd van pas komen. En natuurlijk hebben we ze meteen even weer in de ogen gekeken: 'we weten wie je bent'.

En zo was deze multi-Veiligheidscontrole weer een zeer vruchtbare controle.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: