Verslag Lochsprinters

Datum: 29-04-2018

11.50 uur - Voor de tweede ronde van dit seizoen vertrokken er vanmorgen 65 Lochsprinters met hun aanhang richting Raalte. Een aantal Lochsprinters had de afgelopen week al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een uurtje te trainen op de baan van CRT Raalte omdat de startheuvel en het eerste stuk was aangepast.

 
Tijdens de training werd er natuurlijk ook nog volop gebruik gemaakt van het verkennen van de startheuvel en de rest van de baan.
 
Bij de jongste rijders stonden er weer veel Lochsprinters aan het starthek. Bij de jongens en meisjes van 4-5 jaar reden er dan tijdens de manches ook op plek 1, 2 en 3 allemaal Lochsprinters; Lana JansenofLorkeers, Nils Blikman en Owen JansenofLorkeers. Zij reden een vierde manche en eindigden vandaag dan ook op plek 1, 2 en 3.
 
Bij de jongens van 12 jaar ging het in de eerste manche voor Niek Borkent helaas mis in de derde kombocht. Hoewel hij keurig in de voorhoede reed, klapte hij toch van de fiets waardoor hij zijn race niet kon finishen en ook de rest van de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan.
 
Bij de meisjes 6-7 jaar had nieuwkomer Mette Alberink af en toe wat moeite met de hoge bulten, maar wist ze dapper mee te strijden tussen de meer ervaren rijdertjes.
 
Dan gaat het er in de laatste manche wel af en toe extra fel aan toe . Dat verklaart dan ook waarschijnlijk dat zowel Jasper Kogelman als Lasse Alberink even in de strijd de pedalen kwijt raakten. Gelukkig wisten beiden hun plek in de race vast te houden.
 
De halve finales werden vlot verreden en ook de finales konden daardoor vlot van start gaan. Bijna de helft van de Lochsprinters wisten de finale te bereiken, waarvan er 17 een podiumplaats wisten te bemachtigen;
 

 
Voor de Open Klasse waren er al een behoorlijk aantal rijders huiswaarts gekeerd. Er waren dan ook “maar” 13 races. Het weer leek ook om te slaan, de eerste regendruppels vielen toen de eerste rijders zich klaar maakten om naar het starthek te gaan. Wellicht dat ook hierdoor een beetje druk ontstond om alles wat sneller te laten verlopen ( of was het toch de gretigheid om als derde de finishlijn over te gaan?), maar bij de cruisers crashte net voor de finishlijn Anthony JansenofLorkeers, wat hem in die race een laatste plek opleverde.
 
Al met al een rustige , maar sportieve dag met gelukkig weinig valpartijen.
 
Na het rijden van de Open Klasse mochten er 7 Lochsprinters na de prijsuitreiking ( in het zonnetje!!!) met een beker naar huis;
 
 
De volgende districtswedstrijd vindt plaats op 26 mei aanstaande bij de Bissinghcrossers in Ommen.
 
Het weekend daarvoor ( 19-20-21 mei) staat in het teken van het Nederlands kampioenschap NFF op de baan van DVO Haaksbergen. Ook hier zullen vele rijders van dit district aan de start verschijnen!
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: