Damclub Nijverdal op bezoek bij Hijken DTC2

Datum: 04-02-2018

11:30 uur - In de voorlaatste ronde van de nationale competitie in de hoofdklasse A ging het eerste tiental van de DC Nijverdal op bezoek bij het laag geklasseerde Hijken DTC 2. Voor de Nijverdallers een belangrijke ontmoeting om uit de degradatiezone te blijven. Teamleider Harrie Hoonhorst had daarom alle verloven ingetrokken en het team verscheen dit seizoen voor het eerst zonder invallers achter de borden.

 

De wedstrijd ging flitsend van start met een bliksemoverwinning van Rinus Morsink. Zijn ervaren tegenstander ging al in het vroege middenspel in de fout en Morsink combineerde naar hartenlust twee punten voor zijn team bij elkaar. 

De Oekraïense grootmeester Artem Ivanov kreeg een opening op het bord waarin hij een schijf voorkwam. Zijn opponent dacht dat hij deze investering met rente terugkreeg, maar Ivanov liet zien dat dit te optimistisch gedacht was. Hij consolideerde met sterk spel de schijfwinst en won gemakkelijk. 

De snelle voorsprong voor Nijverdal werd geconsolideerd door Michel Koop die in een probleemloze stand afwikkelde naar een solide puntendeling.

Even leken de Drenten terug te komen in de wedstrijd, toen Herman Damman onnodig verloor, maar de marge werd door Rienk van Marle weer snel op vier punten gebracht. In het middenspel overklaste hij zijn tegenstander en met een aardige wending besliste hij de partij in zijn voordeel.

Ronny Koop leek gaandeweg in ernstige moeilijkheden te komen, maar bleef koelbloedig. In een wederzijdse vleugelaanval kwam hij een schijf achter, maar had zoveel compensatie dat het niet eens tot een eindspel kwam. Deze remise werd gevolgd door een overwinning van Bill Neven, die weliswaar schijfwinst geboekt had, maar dit voordeel niet leek te kunnen verzilveren. In het eindspel nam zijn tegenstander echter een verkeerde afslag en kon Neven alsnog twee punten laten bijschrijven. 

Met deze overwinning stelde hij Harrie Hoonhorst in de gelegenheid het winnende elfde punt te laten aantekenen. Zijn gedegen remise bracht de tussenstand op 11 – 5, waarmee de winst in de wedstrijd veiliggesteld was.

Paul Everloo en Gerrit Boom tekenden voor het slotakkoord. Everloo nam koelbloedig een op het oog riskante remisecombinatie en liet zien dat hij het vervolg goed getaxeerd had. Deze puntendeling werd even later gevolgd door een winstpartij van Gerrit Boom, die zijn tegenstander de hele wedstrijd alle hoeken van het bord had laten zien. Met een niet al te moeilijk te berekenen winstgang bepaalde hij de eindstand op 14 – 6 in Nijverdals voordeel, waarmee het team van de DC Nijverdal met nog een ronde te gaan zonder kleerscheuren uit de degradatiestrijd lijkt te zijn gekomen.

 

Hijken DTC 2  -  DC NIJVERDAL   6 - 14

R. Smit  -  Harrie Hoonhorst   1 - 1

S. Buurke  -  Ronny Koop   1 - 1 

H. v.d. Laan   -   Bill Neven   0 - 2

B. Dollekamp - Artem Ivanov   0 - 2

J. Knipper  -   Rinus Morsink   0 - 2

H. de Groot -   Rienk v. Marle  0 - 2

L. Faber  -   Michel Koop   1 - 1

B. Plijter  -   Herman Damman   2 - 0

H. Koning  -  Gerrit Boom  0 - 2

H. Kalk  -   Paul Everloo  0 - 2Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: