Poging doodslag en verkrachting

Datum: 13-12-2017

15:49 uur - Op maandag 20 februari van dit jaar heeft er een ernstig incident afgespeeld op de Holterberg. De zaak is behandeld bij de Rechtbank en wij kunnen er nu over berichten. Op de betreffende maandag reden collega’s op de Holterberg en namen, zoals altijd, ook de parkeerplaatsen daar mee in de surveillance. Toen ze, rond 21.00 uur, de parkeerplaats voor vergunninghouders opreden hoorden ze een hard gegil uit het bos komen. Op datzelfde moment zagen de collega’s een jonge vrouw uit het bos komen rennen. Ze zat onder het bloed en was deels gekleed. De vrouw was in blinde paniek en wilde weg van de plek, omdat ze anders vermoord zou worden.

 

Een behoorlijke ingrijpende situatie waar de vrouw zich in bevond en de collega’s bij toeval opstuiten. Er is door veel collega’s gezocht om de dader te kunnen vinden. Na een aantal uren is de zoektocht helaas gestopt. De vrouw is voor meerdere (ernstige) verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de dader de ex-man van de vrouw betrof en hij, een 27-jarige man uit Deventer, is de volgende dag door ons aangehouden en ingesloten.

Op vrijdag 8 december is de uitspraak geweest van de Rechtbank Almelo.

De Rechtbank achtte bewezen dat de verdachte schuldig is aan verkrachting en poging doodslag. 
- De verdachte is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van zeven (7) jaar. 
- De verdachte moet een schadevergoeding van €21.000 betalen aan het slachtoffer

Het slachtoffer, haar familie en wij waren erg blij met de uitspraak.

Bron: Politie Hellendoorn

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: