Nijverdaller rijdt onder invloed van GHB tijdens ontzegging rijbevoegdheid

Datum: 29-11-2017

11.17 uur - Op dinsdag 28 november om 02.14 uur zagen collega's van het team Raalte een personenauto rijden over de Almeloseweg (N35) onder Haarle, gemeente Hellendoorn. De personenauto is gevolgd tot in Nijverdal en daar kreeg de bestuurder een stopteken, waar niet aan werd voldaan. Uiteindelijk parkeerde de bestuurder het voertuig in het centrum van Nijverdal.

 
 
Op het moment dat de agenten de bestuurder aanspraken, zagen zij hem een flinke hoeveelheid 'vocht', vanuit een spuit, in mond doen. De man bleek een bekende GHB-verslaafde te zijn.
 
De man, een 35-jarige man uit Nijverdal, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Nijverdal. Daar is door een GGD-arts bloed van hem afgenomen voor onderzoek bij de NFI.
Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had.
Er is proces-verbaal opgemaakt voor beide feiten.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

k.e schreef op 29-11-2017

wanneer mag de politie hier zwaar voor straffen, het loopt echt de spuigaten uit met deze mede burgers

Geronimo schreef op 30-11-2017

k.e., de politie kan toch niet zo maar straffen uitdelen, omdat HvH iets zegt wat nog niet bewezen is. Verder nam hij een flinke hoeveelheid in de mond, maar toen stond de wagen al stil. Dus rijden onder invloed van ... , is misschien zeer moeilijk te bewijzen. Hopelijk word de wet wel aangepast, zodat rechters strenger kunnen straffen bij rijden onder invloed.

Uw reactie

Naam:
Bericht: