Politie ontmantelt twee hennepkwekerijen in Nijverdal

Datum: 16-11-2017

9.59 uur - Op donderdag 9 november zijn er twee inwerking zijnde hennepkwekerijen opgerold in Nijverdal.In een woning, gelegen aan de Grotestraat in Nijverdal troffen de politie een kwekerij met 285 planten en er werd een partij van 7 kilo hennep aangetroffen.

 
In een bedrijfspand aan de Energiestraat werd een kwekerij aangetroffen met nog eens 568 hennepplanten. In beide gevallen bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.
Het onderzoek naar de verdachte(n) loopt nog.
 
Criminele organisaties maken enorme winsten met illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Het gaat verder dan een aantal 'onschuldige' planten in de achtertuin. 
 
Hennepkwekerijen komen in elke Nederlandse woonplaats voor. Op zolders, in kelders, in (grote) schuren, tuinhuisjes, bedrijfspanden, in de glastuinbouw, in achtertuinen, maïsvelden, bossen, parken, boerderijen, in ingegraven containers en op schepen.
Lees hier meer over de aanpak van illegale hennepteelt, https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 16-11-2017

Dat zijn dan weer 2 druppels op de gloeiende plaat. Men had het in de jaren 80 al legaal moeten maken. Dat had anno 2017 veel belasting, THC (werkzame stof) en criminaliteit gescheeld. Maar dat is achteraf. Nu zal men helaas kilometers achter de feiten aan blijven lopen. Dit hele gebeuren valt dan ook onder de welbekende gemiste kans. Prettige dag.

Henk schreef op 17-11-2017

Vanaf nu met een droone met warmte gevoelige apparatuur

Uw reactie

Naam:
Bericht: