GroenLinks Hellendoorn lanceert Whatsapp-service!

Datum: 16-10-2017

19:09 uur - GroenLinks Hellendoorn trapt haar campagne af met een noviteit in de Hellendoornse politiek: een Whatsapp-service! Via dit kanaal brengt GroenLinks Hellendoorn alle geïnteresseerden als eerste op de hoogte van alle activiteiten van de partij in de raad, maar ook tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. En die campagne belooft groots te worden!

 

Meedoen is simpel: iedereen die dat wil kan via Whatsapp het bericht ‘Verandering aan’ sturen naar telefoonnummer 06-44697462. Binnen enkele uren ontvang je dan het eerste bericht. Vervolgens houdt GroenLinks je met maximaal twee berichten per week als eerste op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Ook kunnen inwoners vragen stellen aan GroenLinks Hellendoorn. Stuur gewoon een Whatsapp-bericht en je ontvangt zo snel mogelijk antwoord!

Lijsttrekker Dennis op den Dries: “Meer dan ooit willen we mensen betrekken bij de politieke besluitvorming en dus ook bij onze campagne. De democratie verandert. Samen met onze inwoners willen we Hellendoorn ook veranderen. We willen in Hellendoorn werken aan schone energie, eerlijk delen en een open en vrije samenleving. Daar hebben we iedereen bij nodig. Deze Whatsapp-service draagt daar uitstekend aan bij.”



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

pff schreef op 16-10-2017

Ik heb niks met whatsapp maar nog minder met groenlinks. :)

K-e schreef op 17-10-2017

Dan is deze reactie onnodig pff

Mitis schreef op 17-10-2017

GL is blaten vanaf de zijlijn, daar past whatsapp lawaai goed bij. Verantwoordelijkheid nemen voor beleid, toch maar niet. Electoraal heeft Jesse gelijkt, regeren scoort nooit voor links, links volk is per definitie ontevreden ze wensen de rekening altijd door te schuiven naar anderen, de medemens die het met hard werken wat verder geschopt heeft...

Han schreef op 17-10-2017

Prima reactie Mitis. Goed samengevat.

Ferdi schreef op 17-10-2017

Ja laten we vooral verder gaan met dat rechtse klimaatvernietigende xenofobische rechtse beleid. Dáár worden we gelukkig van. By the way; de meeste mensen die hard werken (in de zorg, onderwijs, boerenbedrijf, ...) verdienen geen reet. Iets waar GroenLinks (naar ik heb begrepen) juist wat aan wil doen. Welterusten Mitis.

Jans schreef op 17-10-2017

Zolang ai whatsapt hoek nie te warken

Mitis schreef op 17-10-2017

@ Ferdi: Je hebt het wel over lekkere veilige baantjes met een laag opleidingsniveau, dat scoort nergens en never al kies je en voor GL en voor SP (-;

Herman schreef op 18-10-2017

@Mitis, onderwijs, agrarische sector en zorg , waar een arts of specialist ook onder valt, laag opleidingsniveau? Ik zou jouw opleidingsniveau wel eens willen weten.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-10-2017

@Mitis; Docenten en ook leerkrachten basisschool hebben minimaal HBO PABO-opleiding gehad. En groepsbegeleiders, persoonlijk begeleiders in de zorg, hebben meestal HBO gedaan, maar werken en worden betaald op MBO-niveau, omdat er een overschot aan HBO-opgeleiden is.

William S. Burroughs schreef op 18-10-2017

Gezien de toch wat generaliserende reacties van Mitis zal het met het opleidingsniveau nog wel meevallen. Wat overigens niet wil zeggen dat hij of zij niet veel geld zou kunnen verdienen. Daarom is het ook goed dat wijsheid en geld twee verschillende zaken zijn. Het milieu zou wensen dat we het in de belevingswereld (geld/status) van Mitis met zijn allen iets minder ver geschopt zouden hebben. Dan hadden we op verschillende vlakken waarschijnlijk meer lucht gehad. Maar helaas moeten we nu met het verstand nog redden wat er te redden valt. Zie het klimaatakkoord in Parijs. Kortom we zullen in de toekomst niet meer om linkse partijen heen kunnen. Voorlopig blijf ik me nog even verbazen en laat me vermaken met het angstvallig vastklampen aan alles wat was en vooral moet blijven van rechts. Tot slot aan Mitis. Vreest u niet want het zal onze tijd nog wel duren. Prettige dag.

Hendrik schreef op 18-10-2017

Als groen links werkelijk een steentje wil bijdragen aan het milieu en de toename van Co2. Richt je dan eens op al die houtstokers met hun vuile kachels die daarover geen cent belasting betalen. De grote massa die gas verstookt wordt dit jaar weer hoger belast. Doe daar eens wat aan Groen Links !!! En Mitis heeft wel een punt, links wil altijd alles delen met een ander, maar ze hebben zelf niks!

William S. Burroughs schreef op 19-10-2017

Die doet dat dus ik doe dit. Die mag dit dus ik mag dat. Moeten er dan echt overal regeltjes voor komen in plaats van gewoon zelf nadenken en je verantwoording nemen? Ja natuurlijk moeten er overal regeltjes voor komen want die ander, die ander, die verdomde ander doet niet mee dus doen wij ook niet mee. Het klinkt als een bodemloze put waarvan de bodem gewoon in zicht is. Schoolplein geneuzel komt ook in de buurt. Met als gevolg een aankomend verdienmodel op alles wat groen is en een woud aan regels en sancties. Want zolang treuzelen en vergelijken we wel. Kortom we roepen de dure groene tijd zelf over ons af. Met dank aan niet nadenken, geen verantwoording nemen en wat jij mag mag ik ook. Met als gevolg dat we straks allemaal flink mogen betalen, ik, jij, wij en zij. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-10-2017

Gewoon geen vlees meer eten; heb even gegoogled: “Wist je dat de productie van 1 kilo rundvlees is even schadelijk voor het milieu is als een autorit van 45 kilometer. Het vertingsstelsel van koeien werkt net iets anders dan dat van de mens. Koeien hebben vier magen en laten daarom veel scheten. In die koeienscheten zit de stof methaan. Koeien poepen ook veel. Uit die mestproductie komt een lachgas vrij. De stof methaan is 23 keer schadelijker voor het milieu dan de CO2 die in de uitlaatgassen van de auto’s zit. En lachgas wel 296 keer!”

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-10-2017

@William; je verwachtingen t.a.v. “de anderen” zijn te hoog; ik denk dat veel mensen hun eigen energie al nodig hebben om zichzelf staande te houden, hun gezin draaiende te houden, dan is er weinig tijd/geld meer over om aan idealistische verwachtingen te voldoen.

Han schreef op 19-10-2017

Tut, uit je reacties te lezen bent u een GL of een PVDD stemmer. Alles wat de boeren doen is slecht kunnen we samenvatten. Mag u een keer raden wie het voedsel produceren die u, ik en de rest van de wereld nuttigen. Boeren dus, zowel de veehouderij als de akkerbouw. Als ik u was moet u blij zijn met boeren. Als zei op een dag besluiten om geen voedsel meer te gaan produceren. Dan verhongeren wij massaal. Want wie heeft er nog een groentetuin of überhaupt verstand van groente te verbouwen of vlees te gaan produceren. Mensen van de oude garde misschien, maar de jeugd van tegenwoordig niet meer. Die denken dat melk en kaas uit de fabriek komt. Ga er maar rustig van uit dat de industrie, vrachtwagen en auto's de grootste vervuilers zijn op onze aardbol. Maar dit mag helaas in niet genoemd worden bij de overheid, omdat hier de meeste accijns van binnenkomt. Inkomsten dus. Laten ze daar hun slag slaan als het gaat om milieu verbetering.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 20-10-2017

@Han; ik heb veel sympathie voor boeren: hard werken en weinig verdienen. En daarbij zorgen om investeringen, regelgeving, melkprijzen, risico’s van veeziekte, misoogst etc.. Mijn punt is om minder vlees te eten, want het is slecht voor gezondheid mens, slecht voor vee (snelle groei, omstandigheden slachthuizen), slecht voor milieu, slecht voor platteland ; lelijke stallen, gifstoffen komen in grondwater en sloten, uitstoot CO2, methaan. Veel landbouwgrond is nodig voor veevoer. Verdwijnen van vissen insecten, vogels en knaagdieren door landbouwgif. En daarbij gesjoemel met vlees, gekke koeienziekte, varkenspest, vogelgriep, bah!

Dirk Jan schreef op 20-10-2017

Volgens mij ging het bericht over het lanceren van een whatsapp service, jullie dwalen altijd zo snel af met je reacties en geleuter. Ga een keer met elkaar om tafel zitten discussiëren en reageer hier alleen over het onderwerp.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 20-10-2017

@Dirk Jan; Dus iedereen moet zich aan jouw wensen aanpassen? Je mág de reactie’s lezen, je hóeft ze niet te lezen. Sla in vervolg de bijdragen van ons als zeurders maar over. In nieuwsbericht staat letterlijk “Meer dan ooit willen we mensen betrekken bij .....”. Dit forum is toegankelijk om te laten horen wat er onder bevolking leeft.

Dirk Jan schreef op 20-10-2017

Uit uw reactie TUT kan ik opmaken dat u zich aangesproken voelt .Het zijn overigens niet mijn wensen zoals u zo nadrukkelijk schrijft maar meer dat het voor een enkele heel moeilijk is om bij het onderwerp te blijven en aan uw reactie te zien bent u er daar blijkbaar 1 van.Ik heb uit alle bovenstaande reacties nog niet echt kunnen opmaken wat men nu vind van het uitbrengen van de app en daar ging het volgens mij toch om.Gezien uw meningen en misschien ook wel nuttige informatie die u hebt geschreven neem ik aan dat u al veel gebruik hebt gemaakt van de GL app zodat zij weten wat er onder de bevolking leeft.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 20-10-2017

@ Dirk Jan: wat ik ervan vind? Dit is microtargeting, slimme marketing om kiezers (en hun interesse’s, postcode, inkomensgroep etc.) beter te leren kennen en ze zo effectiever te benaderen. Even wat gegoogeld: https://decorrespondent.nl/6244/zo-gebruiken-politieke-partijen-jouw-data-om-je-stem-te-winnen/192040464-fa359e58 ===== Daar kan een mooie emanciperende kant aan zitten, zegt hij. ‘Dat een student via microtargeting bijvoorbeeld doorkrijgt dat politiek niet alleen over pensioenen gaat maar ook over studiefinanciering, en daardoor actief zelf meer informatie zoekt.’ Los van de evidente zorgen over privacy - hoeveel willen wij dat partijen over ons weten? - kleeft er ook een risico aan microtargeting, legt Dobber uit. ‘Het gevaar is dat mensen een steeds eenzijdiger blik op de samenleving kunnen krijgen, zonder te weten welke informatie ze mislopen. Dat strookt niet met het ideaal van een breed geïnformeerde burger wiens stemkeuze niet alleen afhangt van de zaken die uitsluitend voor hem direct relevant zijn.’ Sybren Kooistra van GroenLinks kan zich hierin vinden: ‘Als we zo doorgaan wordt die personalisering alleen maar meer. Ik ben daar geen voorstander van. Ik vind' dat politiek moet worden bediscussieerd in een algemene arena.’ Maar, voegt hij er snel aan toe: ‘Als er over vier jaar geen andere manier is om het spel te winnen, dan ga ik het spel ook zo spelen.======

Han schreef op 21-10-2017

Tut. Verder nog leuke dingen gedaan afgelopen week?

Dirk Jan schreef op 21-10-2017

Ik ga geen gebruik maken van de GL app, u begrijpt nu wel waarom denk ik.

Mitis schreef op 21-10-2017

Onze Tut komt hier lekker bij-de-hand over. Zou ze ook in haar onderhoud (hebben) voorzien? Ze komt hier nogal ¨Links¨ over dan denk je al snel zal wel weer een toeslagen consument zijn...

William S. Burroughs schreef op 22-10-2017

Aan Mitis. Ik denk is vaak uit de lucht gegrepen en ik vind is zeker weten. U denkt teveel en gaat daarmee de levens van anderen invullen en dat moet u helemaal niet willen. Nu ben ik ook niet helemaal van gisteren en weet dat u het er om doet om een reactie te ontlokken. En daarom zal ik het hier ook bij laten en raad Wat ben ik toch een tut! hetzelfde aan. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: