ZINema presenteert wereldberoemde opera Othello

Datum: 10-10-2017

16.52 uur - Dit seizoen kunt u bij ZINema genieten van de beste opera- en dansvoorstellingen die worden vertoond op het witte doek. Zondagochtend 22 oktober om 10.30 uur staat de opera Othello van de componist Giuseppe Verdi op het programma, bereidt u zich voor op jaloezie, moord en manipulatie.

 
 
Door de sublieme geluidskwaliteit en close-up beelden lijkt het alsof u de voorstelling ter plekke bijwoont. U heeft altijd het beste zicht. De echte operaliefhebber zal dan ook op het puntje van zijn stoel zitten. 
 

Moord, list en intriges

Otello is een opera in vier akten van Giuseppe Verdi. Het verhaal is gebaseerd op het toneelstuk Othello van William Shakespeare. De jaloerse generaal Otello is getrouwd met de mooie Desdemona. De intrigant Jago heeft een hekel aan Otello, en verzint een plan om hem te gronde te richten. Hij vertelt aan Otello dat Desdemona een affaire heeft met Cassio. Intussen regelt hij alle "bewijzen". Overtuigd van de overspeligheid van zijn vrouw, wurgt hij haar. Als de list van Jago eindelijk ontmaskerd wordt, slaat Otello de hand aan zichzelf.
 

De allerbeste opera

Na de première van Aida in 1871 ging Verdi met pensioen. Zijn uitgever Giuilio Ricordi deed echter onvermoeibare pogingen om Verdi weer aan het werk te krijgen. Acht jaar kostte het hem om Verdi geïnteresseerd te krijgen in Boito’s Otello-bewerking. Vervolgens duurde het nog eens acht jaar voordat de uiteindelijke opera op papier stond. Niemand zou het berouwen. De componist werd bij de première in Milaan twintig keer teruggeroepen voor het doek en zijn nieuwe werk ging als één van de allerbeste opera’s de boeken in.
 

Kaarten reserveren
Kaarten voor deze film zijn af te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de VVV / Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: