Mooie prestatie Quintin Nijland 2e prijs tijdens ONK motocross 50cc Borculo!

Datum: 28-08-2017

20.55 uur - Afgelopen zondag was het zover, na een welverdiende zomerstop was het tijd voor de 9de wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap motocross. Na een heerlijke vakantie in Italië had Quintin (8) uit Nijverdal wel heel veel zin om weer te rijden.

 
Om half tien mochten de mannen in de 50cc klasse zich dan ook opstellen voor de tijdtraining op de technische baan in Borculo.
Na 2 rondes vrije training begon de tijdtraining en dan is het de kunst om de snelste rondetijd neer te zetten om zo als eerste een plek achter het starthek uit te zoeken.
 
In de eerste ronde voor het tijdzetten zit Quintin naast de kopman in het klassement, de twee kijken elkaar aan en maken er samen al een race van, zij aan zij elke ronde harder en harder. Quintin heeft met een verschil van 0,77 seconde de 2de snelste rondetijd. 
Met dit gegeven had Quintin nog meer zin om aan de 1 manche te beginnen en pakte dan ook gelijk de leiding na de start over de eerste springbult, 2 rondes heeft hij aan kop mogen rijden wat al geweldig was maar moest toen terugzakken naar een tweede plaatst waar hij de kopman prima kon volgen en als 2e mocht finishen.
 
De 2e manche had Quintin een slechte start maar wel een doel voor ogen, na 2 rondes mocht hij de leiding overnemen en mooi even op kop rijden. Helaas door een aantal stuurfoutjes was dit van korte duur en mocht Quintin de 2e manche ook als 2e finishen.
Hij mocht de dag dan ook afsluiten met een hele mooie 2e plaats op het podium en een voorlopige 2e plaats in het totaal klassement met nog 3 wedstrijden te gaan.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: