Helikopter helpt zoeken naar fietsendief

Datum: 02-07-2017

22:02 uur - Een fietsendief is vanavond op heterdaad betrapt. Hij vluchtte via de nieuwe watergang Wierdensestraat in Nijverdal. Een helikopter van de politie heeft mee helpen zoeken.

 

De verdachte is inmiddels aangehouden op de P.C. Stamstraat in Nijverdal. Goede getuigen hebben de politie geholpen hem te vangen. 

 

Uitleg Politie Hellendoorn:

 

Er zijn de laatste weken meerdere duurdere elektrische fietsen gestolen tijdens kerkdiensten in de gemeente Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden. 
Hier hebben wij de afgelopen tijd ook al volop in geïnvesteerd, maar tot vandaag had dit geen resultaat.
Vandaag waren een aantal personen bij meerdere kerken gezien door agenten. Na lang volhouden wordt een van de twee eerder benoemde personen op een elektrische damesfiets gezien op de Grotestraat richting de Wierdensestraat.
Hierop zijn meerdere agenten in de richting van Wierden gereden. Zij zien de persoon op de fiets rijden, welke een oprit van een aangrenzend perceel opreed. Bij het zien en aanspreken door ons ging de verdachte er hardlopend vandoor. Hierbij klom hij over schuttingen en omheiningen achtervolgd door twee agenten. Deze verliezen hem uit het oog en vrij snel is het gebied afgezet, omdat de mogelijkheid bestond dat de verdachte in het water lag/zat om zich te verschuilen. 
Er is door de meldkamer gekeken of er een politiehelikopter beschikbaar was. Het toeval bestond dat deze net klaar was met een klus in Apeldoorn en vrij snel boven Nijverdal hing. 
De bemanning van de helikopter heeft samen met een hondengeleider op de grond het gebied snel en vakkundig uitgekamd. De verdachte bleek er niet meer te zitten.
Tijdens het zoeken hebben agenten in de ruime omgeving van het laatste contact met de verdachte gesurveilleerd. Een motoragent werd door een getuige aangesproken, welke vertelde dat er een jongeman door een personenauto was opgehaald. Het opvallende aan de jongeman was dat deze een nat pak had. 
De motorrijder zag de personenauto nog rijden en hield deze staande. In de auto lag de jongeman verstopt, een 19-jarige man uit Almelo. Hij werd aangehouden voor de fietsendiefstal en overgebracht naar het PolitieArrestantencentrum te Borne. 
Door agenten werd tegelijkertijd een 21-jarige man uit Almelo staande gehouden, welke eerder op de dag meerdere malen in combinatie met de 19-jarige man werd waargenomen bij de verschillende kerken. Ook de 21-jarige man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. 

Wat ons opvalt is dat er in de reacties onder het eerder verzonden korte bericht van ons de nadruk ligt op het feit dat er een helikopter is ingezet door ons. 
Wij zijn aangesteld om boeven te vangen en dit doen we met elk middel, welke tot onze beschikking zijn gesteld. Hieronder vallen ook politiehelikopters. Zij zijn een absolute meerwaarde in ons werk en wij waren blij dat hij er was vandaag.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Henk Lts 4 schreef op 03-07-2017

Wim Heerink,ik denk dat de eigenaar van de fiets daar heel anders over denkt.!!!!

TWK schreef op 03-07-2017

Super actie van de politie. Mijn gestolen fiets terug. De fiets van mijn man was enkele maanden geleden ook al gestolen. De politie zit echt niet stil, zoals sommigen denken. Goed gedaan. Hartelijk dank.

K-e schreef op 03-07-2017

En nu nog een goede straf, een schouder klopje voor de vangers.

Han schreef op 03-07-2017

Misschien de lijfstraffen maar weer eens invoeren. Of de dader aan de schandpaal. De hele samenwerking weet dan wie het is. Hopende dat zo iemand dan voorgoed genegeerd en vernederd wordt. Krijgt gelijk ontslag bij zijn werkgever en komt nergens meer aan de bak. Overheid instanties hoeft hij ook niet meer aan te kloppen. Dader krijgt immers niets meer. Red je simpele ziel en blijf met je poten van andermans eigendom. Heerlijk, dat is eruit. Sorry dat ik me liet gaan.

Henk schreef op 03-07-2017

Meer van die actie,s mooi gezicht was dat ze moeten ook een over het industrie terrein sorry t wietterrein

Ans schreef op 03-07-2017

Dus daar gaat t belastinggeld tegenwoordig naartoe..? Het lijkt mij namelijk niet dat t inzetten van zo'n helikopter kostenloos is..?! En dat dan voor n fiets...???

Dennis schreef op 03-07-2017

Belachelijke actie!! Hier word ons belastinggeld aan uitgegeven? Ze hadden beter een nieuwe fiets kunnen kopen voor de eigenaar!

Wat ben ik toch een tut! schreef op 03-07-2017

@ Han: éénderde van de gevangen heeft verstandelijk beperking. Tel daarbij op de psychisch gestoorden die in de gevangenis zitten. Ze worden met deze genen geboren of opgevoed door ouders die er niet geschikt voor zijn. Jouw harde aanpak is dan niet menselijk. Gevangen nemen is wel nuttig om de maatschappij te beschermen.

Pibernik schreef op 03-07-2017

Doet de politie niets is het niet goed, doen ze het wel is het ook niet goed. Wat willen jullie nu eigenlijk ?Mijn zegen hebben ze als ze het zo oplossen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 03-07-2017

Prima actie, piloten moeten toch hun vlieguren maken om kennis op peil te houden. Wees blij dat je in zo'n veilig gebied woont, waar de politie op een saaie zondag niks belangrijkers te doen heeft. Plus dit heeft een preventieve werking op toekomstige criminelen. Onderschat de macht niet en besef dat je als individu niet sterk staat.

Abc schreef op 03-07-2017

He@tut Ook éénderde van hier....laat maar

Tom schreef op 03-07-2017

Jeetje wat een domme reacties, laat de politie hun werk doen met de tools die ze hebben. Kosten verhalen op de daders.

Loes schreef op 03-07-2017

Hartstikke goed dat deze persoon te pakken is gekregen; goed werk politie en oplettende getuigen!

Han schreef op 03-07-2017

Tut. In dit land krijg je al gauw een stempel dat je beperkt bent, terwijl dat niet zo is. Dit is de rechtstaat in Nederland. Advocaten pleiten gelijk voor strafvermindering, vrijspraak of behandeling. Bij dit soort types helpt maar een ding. Af tuigen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 03-07-2017

@Han; stempel krijg je niet zo maar, er wordt naar je verleden gekeken en er wordt getest. Trouwens, is Jos op vakantie?

William S. Burroughs schreef op 03-07-2017

Aan Han. Dat u zich even laat gaan is niks mis mee. Het probleem is alleen dat u met uw voorgestelde straf uiteindelijk juist dieven creëert. Mits zij natuurlijk keurig op de grond gaan zitten om dood te gaan. En dat zie ik zo 123 nog niet gebeuren. Kortom uw straf is niet echt doordacht wat de lange termijn betreft. Maar u liet zich dan ook even gaan. Gelukkig maar. Prettige dag.

Han schreef op 03-07-2017

Tut. Die stempel krijg je heel snel in Nederland. Met dank aan onze advocaten en onze rechtstaat. Doe maar een beetje raar en je krijgt gelijk de stempel en krijg strafvermindering en een behandeling. Ofwel, niet voor rede vatbaar. Er helpt maar een ding bij dit soort gasten. Aftuigen. En net zo lang, totdat ze in de pas kunnen lopen.

Han schreef op 03-07-2017

Tut. Je gelooft waarschijnlijk ook nog steeds dat taakstraffen helpen voor dit soort gasten?

Jos schreef op 03-07-2017

Tut mag jij reageren van je man op zaken waar je geen kennis van hebt? Als het over wassen, strijken of puzzelen gaat hoor ik graag van U en anders mondje dicht.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 03-07-2017

@Jos, je blijft grappig, ben echt benieuwd wat jou in je eigen leven dwars zit, je hunkert naar een lieve vrouw? @Han, gevangenisstraf helpt niet, criminelen worden alleen maar meer in het criminele circuit getrokken. Tijdens behandeling heeft de maatschappij in ieder geval géén last van hen. Accepteer gewoon dat er altijd lastige figuren zullen blijven; goed voor de werkgelegenheid; wanneer iedereen braaf zou zijn, kun je beroepen als rechters, politie, gevangenispersoneel, advocaten etc. wel opheffen..

Han schreef op 04-07-2017

Tut. Ik heb het niet over gevangenisstraf. Een gevangenis is net een kuuroord in Nederland. Een taakstraf is een lachertje. Een plantsoen harken of een middag papier prikken. Dan blijft er maar een optie over. Opvoeden met de harde hand. Net zo lang totdat ze in de pas lopen.

William S. Burroughs schreef op 04-07-2017

Aan Han. En daarom is het goed dat we in plaats van dierlijk instinct in Nederland een onafhankelijk rechter hebben met het laatste woord. Stel je toch eens voor Mike Tyson in een toga? Dat zou dan wel een hele primitieve beestenboel worden. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 04-07-2017

@Han: een gevangenis is niet bedoeld om gevangenen af te beulen. Het is een bewaarplaats voor criminelen, zodat de samenleving er geen last van heeft. Stel, je krijgt een hersenziekte of gebruikt antidepressiva, waardoor jij je impulsen niet meer kunt beheersen en je crimineel gedrag gaat vertonen, is het dan menselijk om deze 'patiënt' te behandelen zoals jij voorstelt?

Def schreef op 04-07-2017

jos reageerd niet het word te heet voor hem hij zit in die zelf de ?????

Jos schreef op 04-07-2017

Def wat een spelfouten maak je. Ga eerst op Nederlandse taalles en kom hierna dan pas weer terug.

Han schreef op 04-07-2017

Tut. We hebben het hier niet over geestelijk zieken, maar over uitschot dat hun uitkering aanvult met opbrengsten afkomstig van diefstallen. Het lijkt er wel op dat je advocaat bent, zo beschermend ben je over dat tuig. Nogmaals, heropvoeding met de harde hand.

Pibernik schreef op 04-07-2017

Bla bla bla en we dwalen weer lekker af met elkaar.

Jos schreef op 04-07-2017

Tut was je van huis vandaag? Geen kanonskogel aan je enkel.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 04-07-2017

@Han: stel, jij betrapt een uitkeringstrekker die jouw fiets steelt op heterdaad; begrijp ik dan goed dat jij hem direct in elkaar ramt? Of jouw vrouw steelt wat in mijn supermarkt, mag ik haar dan ook gaan meppen?

Def schreef op 04-07-2017

zit in de zelfde club

Han schreef op 05-07-2017

Tut. Ja, dan krijgt de dader even flink op zijn donder. En goed ook. Mijn vrouw steelt niet. Doet ze dat wel, dan kan ze vertrekken. Je steelt gewoon niet. Jij wel?

Arjan schreef op 05-07-2017

Kleuters!

Dirk Jan schreef op 05-07-2017

Han, met jou uitspraken zet je aan tot geweld dus wat mij betreft sta je in het zelfde rijtje als de fietsen dieven.

Han schreef op 05-07-2017

Dirk Jan. Als uw fiets gestolen wordt door zo'n figuur en je ziet het gebeuren, dan doe jij niks enkel je fiets sleutels afgeven?

Henk schreef op 05-07-2017

Wat een helikopter boven Nijverdal (gem Hellendoorn) al niet in de mensen los kan maken. Ook al omdat hij fantastisch werk heeft verricht.

Jos schreef op 05-07-2017

fantastisch!! straks zien we gelukkig ook vliegtuigen over komen.

Han schreef op 05-07-2017

Inderdaad Henk, maar door onze Linkse mede mensen mogen daders niet meer gestraft worden. Enkel op handen gedragen worden en niet opkomen voor je eigen spullen. Door de mensen van SP, GL, PVDA en PVDD moet er gepraat worden met fietsendieven en ze een uurtje laten papierprikken, want zei kunnen er immers niks aan doen dat ze andermans spul jatten. Ze zijn namelijk zielig. Nogmaals, hard aanpakken, net zolang ze in het gareel lopen.

William S. Burroughs schreef op 05-07-2017

Aan Han. U heeft wel hele rare linkse medemensen? En Florence Nightingale is al 100 en 7 jaar dood? Henny Huisman zou op uw reactie reageren met: Ik weet niet wat ik mee maak? En William maakt er geen woorden meer aan vuil. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: