Politiehelikopter ingezet bij achtervolging in Haarle

Datum: 20-02-2017

10:50 uur - Op maandag 20 februari 2017 om 00:50 uur zagen agenten van het team Hellendoorn een personenauto rijden op de Tunnelweg te Haarle, gemeente Hellendoorn. Ter controle kreeg de bestuurder een stopteken, waaraan niet werd voldaan. Een "achtervolging" werd het gevolg en via Hellendoorn, Hulsen, Marle, Den Ham, Daarle en Hoge Hexel kwam het voertuig in Wierden. Tijdens de rit zijn er meerdere pogingen geweest om het voertuig te doen stoppen, welke niet lukten. 

 


Hierop werd de directe achtervolging gestaakt, maar het voertuig nog wel op afstand gevolgd.
Enige tijd later trof de politie het voertuig leeg aan op de Vriezenveenseweg te Wierden, waarop de directe omgeving werd afgezet.
Door een politiehelikopter van de Landelijke Eenheid is de omgeving afgezocht van het voertuig. De bemanning van de helikopter signaleerde een warmtebron op een voetbalveld van een vereniging, gelegen aan de 2e Lageveldsweg te Wierden. 
Op het veld kon een 33-jarige man uit Nijverdal worden aangehouden met behulp van een politieagent met diensthond. Bij het zien en horen van de hond gaf de 33-jarige man zich over.
De man is voor verder onderzoek ingesloten in het Politie Arrestantencentrum Twente te Borne.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 20-02-2017

Wanneer de kosten van deze operatie voor rekening van de dader zijn is het pas een geslaagde actie. Prettige dag.

K-e schreef op 20-02-2017

Laat ik het daar volledig mee eens zijn.

Ronald schreef op 20-02-2017

Ze laten gaan omdat het anders te veel kost is ook geen optie. Als ik word overvallen hoop ik ook dat ze achter de daders aan gaan...

Wat ben ik toch een tut! schreef op 20-02-2017

Prima zo'n achtervolging; heeft preventieve werking, iedereen die zulke berichten leest zal hopelijk bij een stopteken beseffen, dat vluchten zinloos is. Dus de kosten van deze achtervolging verdient zich wel terug.

rinus schreef op 20-02-2017

als politie agent zou je er moedeloos van worden, het zijn vaak de zelfde personen die je een paar dagen later weer tegenkomt,achter de tralies met dat zooitje, en geen taakstrafje. rinus

Uw reactie

Naam:
Bericht: