Ingezonden brief: Supermarkten in de gemeente Hellendoorn op zondag open?

Datum: 31-10-2016

11.52 uur - Leon Haanstra eigenaar van de Coop in Holten en ook in Nijverdal wil graag een openstelling van zijn winkel op zondag in Holten. Ondanks dat hij samen met zijn collega van de Holtense AH ruim 5500 handtekeningen heeft verzameld voor een openstelling op zondag, stemde de raad het voorstel weg.

 
 
 
 
Toen ik dit zo las bedacht ik mij dat het misschien wel een optie is voor Leon Haanstra om te pleiten voor een zondagopenstelling van zijn Coop in Nijverdal. Kan me namelijk voorstellen dat zo’n plan in de gemeente Hellendoorn nog meer bijval krijgt dan in de gemeente Rijssen-Holten.
 
Nu is het zo dat de dichtstbijzijnde supermarkt die op zondag geopend is in Raalte is te vinden. Gezien de drukte daar op zondag, blijkt er toch echt wel animo voor te zijn.
 
Of zou het een idee zijn om bij toerbeurt een supermarkt in de gemeente Hellendoorn open te hebben?
 
Coopgrage Nijverdaller
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 31-10-2016

Ja! Goed plan, wie het niets vind blijft toch lekker thuis! Maar zo simpel zal het wel niet zijn, wij leven hier onder de sharia van het CDA...

Karel Roelofs schreef op 31-10-2016

Voor ons geen meerwaarde zondags open maar begrijp wel dat sommige mensen die veel werken dit wel fijn vinden,

Han schreef op 31-10-2016

Nergens voor nodig, reinste onzin. Je hebt 6 dagen en avonden om je boodschappen bij elkaar te zoeken. Denk nu niet dat het op die laatste dag in de week op aan komt voor je omzet. Een ander persoon laten werken op je eigen vrije dag. Maar ja, dit is dan weer zo'n nare eigenschap van de mens. Als IK het maar heb.

K-e schreef op 31-10-2016

Voor mij hoeft het niet, maar als ik op een Zondag rond kijk op de wegen zie ik heel veel koelvrachtwagens rijden die de DC gaan bevoorraden, het zal er wel eens van komen, en de school gaande jongeren kunnen zo een leuk centje bij verdienen.

Henk schreef op 31-10-2016

Goed plan voor Mitis zelf achter de kassa en vakken vullen goed voor hem gaat hij nog eens werken

Frank schreef op 31-10-2016

Ja heel graag, ik support graag de lokale economie, maar moet mijn geld op zondag toch regelmatig minder lokaal uitgeven..

Ans Braam schreef op 31-10-2016

Zou het heel prettig vinden de winkels op zondagmiddag open

Kees schreef op 31-10-2016

Personeel 200 procent uit betalen

Mitis schreef op 31-10-2016

@ Henk: Geen argumenten dus...

Pipernik schreef op 31-10-2016

Sharia, klinkt niet echt Nederlands dacht ik dat zoek ik dus zo even op.

Mien schreef op 31-10-2016

Zeker niet nodig..echt onzin..de meeste mensen werken 38 uur per week en de supermarkten zijn 6 dagen open en ook nog s'avonds dus.....iedereen heeft voldoende tiid om boodschappen te doen Mag het winkelpersoneel ook een vrije zondag!!!

André schreef op 31-10-2016

Kunnen de restaurants ook dicht op zondag . Daar werken ook mensen op zondag. Maar daargaan de tegenstanders wel heen eten.

Maarten schreef op 31-10-2016

Personeel in de zorg niet te vergeten. Die mogen voor de ouwe vandagen zorgen omdat ook de tegenstanders niet voor ze willen zorgen. Niet doordeweeks en niet op zondag. Ik werk al jaren geregeld ook op zondag, en daar is niets mis mee. Je krijgt er immers op een ander moment vrije tijd voor terug.

Abc schreef op 31-10-2016

@K-e Op welke wegen rij jij dan op zondag...? En die gaan echt niet naar de DC's die zijn dus WEL op zondag dicht

K.e schreef op 31-10-2016

Abc, dan denk ik dat jij er werkelijk niets vanaf weet, ervaringen.

Jos schreef op 31-10-2016

denkt iedereen dat deze aanvraag niet bij onze gemeente al maanden licht? Ik zeg openen alle winkels voor die dat wil.

gerrit schreef op 31-10-2016

goed jos ga jij dan voor ons op zondags werken mogn wij ook en vrije dag.Ga anders naar ten cate 5 ploegen dienst als jij zo graag op zondag wilt werken.

Jos schreef op 31-10-2016

och gerrit, wie op zondag wil werken heeft de mogelijkheid. Loont het voor de werkgever zien we wel. Nee met pensioen ALLE tijd om te winkelen.

Abc schreef op 31-10-2016

K-e Maandagmorgen om 06.00 ben je de eerste om te lossen Wees welkom

Kim schreef op 01-11-2016

Waarom moet zondag een vrije dag zijn en niet op maandag of op een andere week dag Gerrit? Omdat mensen in een sprookje geloven,overal waar geloof opduikt is dood en verderf in naam van een fabeltjes,niemand gelooft in kabouters maar wel in een god. Nu laten we de traditie van zwarte piet los laten we dat ook doen met zondag als rustdag. Heb je nog nooit op zondag getankt bij de Shell, ijsje gegeten bij Bonvanie, gegeten in een restaurant in de gemeente of het avonturenpark bezocht?

Dirk Jan schreef op 01-11-2016

Ik zou als ondernemer eerst eens bij mijn personeel gaan inventariseren wie er op zondag wil werken.

Hendrik schreef op 01-11-2016

Fijne discussies allemaal... De essentie is dat een ondernemer de MOGELIJKHEID moet krijgen om open te gaan zodat de consument de MOGELIJKHEID heeft om naar de supermarkt te gaan. Het is niet zo dat de winkels straks verplicht open zijn en dat je ook verplicht bent de winkel te bezoeken.

Mitis schreef op 01-11-2016

@ Kim: Precies! Een kenmerk van alle religies is dat ze hun regels aan anderen willen opleggen, het gaat dus alleen om macht, als je netjes aan hun lijntje loopt volgt de beloning als je dood bent, hahaha hoe dom kun je zijn...

Dirk Jan schreef op 01-11-2016

Ik ben van mening dat de werknemer wel de keuze moet krijgen of hij of zij zondags wil werken, religieus of niet.

@ Dirk Jan: schreef op 01-11-2016

Geldt jouw visie ook voor treinmachinisten, politieagenten, dokters, verplegend personeel, thuiszorg, elektriciteitsopwekking, horeca, TV en radio medewerkers? In een dorp als het onze leef je snel in de illusie dat de wereld niet verandert, alles gebeurt hier ook alleen 10 jaar later...

Geronimo schreef op 01-11-2016

@Dirk Jan, jouw reacties raken kant nog wal. Een kleine zelfstandige zal ook wel op zondag moeten openen, omdat zijn klanten anders bij hem weglopen. hij zal dus 7 dagen per week moeten werken, de meesten kunnen geen extra kracht betalen. Verder doen de beroepen, die jij opnoemt, er ook niet toe. zij werken in de dienstverlenende sector en wisten waaraan ze gegonnen toen ze dit beroep kozen.

Geronimo schreef op 01-11-2016

@Kim, wat een achterlijke trut ben jij, om mensen die anders denken dan jij, zo weg te zetten. En neen, ik geloof ook niet, maar ben wel met respect voor anderen opgevoed. En waar is geloof de laatste tijd de aanstichter van oorlog? Geldt ook voor jouw Mitis.

Abc schreef op 01-11-2016

Geronimo Dus die ellende op het nieuws heeft niks met geloof te maken. Godver. oh nee potverdorie wat ben jij achterlijk zeg...

Jos schreef op 01-11-2016

Geronimo kan wel in alle kranten reageren op wethouder Walder, maar de krant lezen c.q. snappen lukt hem niet echt.

Jos schreef op 01-11-2016

@ Geronimo, jij met respect opgevoed? Waarom iemand een trut noemen? Dat heet onvermogen om normaal te kunnen reageren.

Jos schreef op 01-11-2016

@ Geronimo, Respect is op een verzoek van een wethouder ingaan, wanneer je steeds kritiek levert.

Dirk Jan schreef op 01-11-2016

@Geronimo, @Dirk Jan is niet de zelfde als Dirk Jan maar wat vind je van mijn reactie ?

Mitis schreef op 01-11-2016

@ Dirk Jan, Klopt @ Geonimo moest Mitis zijn, sorry voor het typen in het verkeerde veld.

Mitis schreef op 01-11-2016

@ Geronimo: Nogmaals sorry voor de misbruik van @ Dirk Jan. Jij verlangt duidelijk naar vroeger, de VeGe en de Spar, met het liefst nog de suiker in de winkel afgewogen. Maar tijden veranderen en dat is jammer voor de middenstander die niet met de tijd mee gaat. Was je ook zo bezorgd voor de medeburgers uit de bouw toen die een paar jaar geleden massaal aan de kant werden gezet....

Jos schreef op 01-11-2016

@Geronimo, jij zegt: Een kleine zelfstandige zal ook wel op zondag moeten openen, omdat zijn klanten anders bij hem weglopen. hij zal dus 7 dagen per week moeten werken, de meesten kunnen geen extra kracht betalen. Ik ben het met je eens alle webwinkels moeten ook sluiten, want die maken jouw kleine zelfstandige ook kapot!! Moet Zalando een Duitse onderneming op ons Nederlandse domein ook geweerd worden?? Vast en zeker. Verder mogen we alleen nog auto's kopen die in Nederland zijn geproduceerd. Toch Geronimo??

Geronimo schreef op 01-11-2016

@Abc, lezen, moeilijk he? Ik neem aan dat je IS etc. bedoelt. Dat is een gevolg van de golfoorlog,niet begonnen om religie. De aanstichters VS en GB begonnen deze niet om religieuze redenen en omdat ze geen toezicht hielden, konden die fanatici de macht grijpen.

Geronimo schreef op 01-11-2016

@Jos, lees tctubantia.nl eens, daar worden ergere dingen over Walder gezegd. Ik heb de beste man nog nooit uitgescholden. En heb je al navraag bij hem gedaan over mij? Overigens buigt men tegenwoordig niet meer voor het etablissement. En zet nu eens een keer een andere plaat op..

Geronimo schreef op 01-11-2016

@Dirk Jan, sorry weet niet welke reactie van jouw is? Gaat het over de keuze van de werknemer? Dan heb je in wezen gelijk, maar het probleem is dat je dan je concurrent voor het blok zet hetzelfde te doen. En zeg nou zelf, is er ook maar 1 persoon die zijn boodschappen niet door de week kan halen? Ik zie het nut ervan gewoon niet. Of hebben velen hier een excuus nodig, omdat zij zichzelf niet kunnen vermaken op een winkelvrije dag?

Geronimo schreef op 01-11-2016

@Mitis, het is nooit leuk als mensen hun baan verliezen, maar gezien jouw reacties hier maakt het jou niet veel uit.

Jos schreef op 01-11-2016

@ Geronimo, je scheld Kim wel uit. Ben je op gesprek geweest bij Walder? geen Fatsoen zeker. Nee IS niet, maar momenteel nog andere oorlogen welke zijn ontstaan door het geloof.

Jos schreef op 01-11-2016

Bij de belastingdienst zijn er genoeg mensen die hun baan verliezen en daarna enkele weken/maanden middels een w.w. uitkering (en een hoge ontslagvergoeding) moeten overbruggen tot zij hun pensioen kunnen aanwenden. Zeg dus nooit nooit Geronimo. Zij vinden het maar erg Leuk.

Dirk Jan schreef op 01-11-2016

@Geronimo, persoonlijk zie ik ook liever dat de winkels dicht blijven, ik kan mij namelijk niet voorstellen dat men niet op 6 dagen en avonden tijd kan vinden om boodschappen te doen.

Mitis schreef op 01-11-2016

@ Dirk Jan: Het gaat er hier niet over of het voor jou belangrijk is, je hoeft geen aankopen op zondag te doen, het gaat hier over anderen die wel graag die mogelijkheid willen hebben. Er zijn hier te veel reactie die niet verder wensen te denken dan hun eigenbelang, je bent niet alleen op deze wereld...

Geronimo schreef op 01-11-2016

@Mitis, je verwijt Dirk Jan iets, maar juist jij bent degene die alleen maar denkt aan jouw eigenbelang. JIJ wil winkelen op zondag, dus moeten anderen maar gaan werken.

Jos schreef op 01-11-2016

Geronimo, Mitis verwijt niets. Ik zou ook graag zien dat de supermarkten op zondag open zijn. Persoonlijk ken ik heel wat medewerkers die graag op zondag zouden werken, ondat ze dan een flinke zak cent kunnen verdienen. Door de week is dit ivm school en sport vaak een probleem en op de zondag kunnen ze dan een flink aantal uren maken met een extra toeslag als bonus.

Han schreef op 01-11-2016

@geronimo. Ik vind dat je wel een punt hebt. De kleine ondernemer wordt hier de dupe van. @kim. Dit heeft niets met geloofsovertuiging te maken. Het is een principe kwestie. Je hebt 6 dagen de tijd om je rotzooi bij elkaar te zoeken. @abc. De VS en GB zijn e oorlog begonnen omdat er olie in de grond zit in het midden oosten. En ja, olie is macht. Als er stront in de grond zat, was er geen westerling geweest. Kortom, het lijktme volstrekt overbodig om winkels in de gemeente Hellendoorn te openen op zondag. Veel reageerders gaan toch al niet naar nijverdal om te winkelen ivm betaald parkeren.

Jos schreef op 01-11-2016

volgens mij gaat het hier niet om alle winkels Han

gerrit schreef op 01-11-2016

Geronimo Hij is er weer ???????

Han schreef op 01-11-2016

@Jos, als er een schaap over de dam is? De rest mag je zelf invullen.

Wat ben ik.... schreef op 01-11-2016

Wat een gekibbel hier. Supermarkt graag open op zondag, ook handig voor de toeristen op het vakantiepark en de bezoekers van het Avonturenpark.

Jos schreef op 01-11-2016

en de mensen uit holten kunnen vol gas over de toeristenweg :). wordt de weg nog beter gebruikt.

Dirk Jan schreef op 01-11-2016

@Mitis, of ik vind dat de winkel dicht mag blijven heeft niets te maken met eigen belang wat ik bedoel te zeggen is dat 6 dagen en avonden in de week genoeg moet zijn om een boodschap te doen.

Jos schreef op 01-11-2016

Dirk-Jan, dan vind ik dat de Shell winkel ook per direct op zondag dicht moet.

Henk schreef op 01-11-2016

Op zondag dicht die supermarkten,AH,DIRK,Mitra sorry Mitis fijne avond

Geronimo schreef op 02-11-2016

@Jos, logisch nadenken is echt moeilijk voor jouw. Bla, bla, bla met een extra toeslag als bonus.En wie denk jij wie die extra toeslag op de eindrekening betaalt?

Jos schreef op 02-11-2016

@ Geronimo, ik denk de werkgever slimpie. Een bevriende ondernemer behaald met dezelfde artikelen dezelfde omzet maar een lagere winst op de zondag dan een willekeurige andere dag. Indien de werkgever de kosten doorberekend in de product prijzen dan gaat hij nat met b.v. een winkel als de Jumbo. De Jumbo is nu al vaak enkele centen tot tientallen centen goedkoper met dezelfde producten en merken. De werkgever betaald nu ook overigens door de weeks en op zaterdags aanzienlijke toeslagen op het loon.

Mitis schreef op 02-11-2016

@ Henk: Dus toch de sharia van het CDA zoals verwacht...(-:

Henk schreef op 02-11-2016

Jij de sharia van die winkelketens fijne dag

Tom schreef op 02-11-2016

De toeslagen gaan er vanzelf af, in verschillende cao's wordt de ploegen toeslag ook al minder. Van mij mogen ze open maar denk niet dat ik er kom, ga liever iets leuks doen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: