Onthulling straatnaamborden ‘Meester Tijhuisweg’ en ‘Leo ten Brinkepark’

Datum: 12-07-2016

15.59 uur - Op donderdag 14 juli vindt de onthulling plaats van het straatnaambord Meester Tijhuisweg en het bord Leo ten Brinkepark door familieleden en burgemeester Raven. De gemeenteraad is de initiatiefnemer voor de naam van het park op het tunneldak. De raad vindt dat Leo Ten Brinke, die in Nijverdal algemeen wordt gezien als de man die het idee voor een tunnel heeft gelanceerd, het verdient dat het park op het tunneldak naar hem vernoemd wordt.

 
 
Mevrouw Ten Brinke en haar zoon Saïd en kleinzoon Sam van Leo ten Brinke zullen het bordje bij het park onthullen.
 
Meester Tijhuisweg
De huidige Leo ten Brinkeweg, die langs het station loopt, wordt omgedoopt in de Meester Tijhuisweg. Albertus Tijhuis was 40 jaar lang schoolhoofd van de R.K. basisschool St.Antonius en actief betrokken bij het katholieke verenigingsleven. Tijdens de oorlog was hij commandant van een verzetsgroep. Daarvoor kreeg hij in 1983 postuum het verzetskruis uitgereikt. Bij de onthulling van het straatnaambord zullen de kinderen van meester Tijhuis een rol vervullen.
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 12-07-2016

Toch jammer dat de tunnel geen ¨Leo ten Brinke tunnel¨ heet. Ik vind nog steeds onze tunnel een veel te duur onzin project maar ere wie ere toekomt...

K-e schreef op 12-07-2016

Helaas is er maar 1 naam en dat is voor de tunnel Bij ieder bekend

pff schreef op 13-07-2016

Helaas gebruiken ze nog steeds namen van personen voor dit soort onzin, je doet hier door veel mensen te kort die veel meer betekenen voor de maatschappij!

Mitis schreef op 13-07-2016

Nou pff, dan mag jij niet klagen, vele mensen roepen elke dag jou naam...pffffffffffffffffffffffff......

Geronimo schreef op 13-07-2016

Wie is eigenlijk de initiatiefnemer? De eerste die riep dat er een tunnel moest komen (was Leo niet), degene die er een boom over opzette (was Leo ook niet) of diegene die het plan tekende (dat was Leo naar ik weet). Hiermee wil ik Leo niet tekort doen, maar bv Jeu Geenen was er ook bij betrokken en nog een stel meer.

Pibernik schreef op 13-07-2016

Ik kijk bij het ingaan van tunnels alleen maar op het bord van ontsteek uw lichten en niet of deze ook een naam heeft en als er maar licht is aan het eind.

Geronimo schreef op 14-07-2016

Ik noemde Jeu Geenen, omdat deze de laatste tijd in de publiciteit was en waarvan ik zeker weet dat hij ook is overleden. Wil de overigen niet tekort doen.

gerrit schreef op 14-07-2016

Geronimo eindelijk kan ik je naam goed typen ging je vaak met geenen mee naar de geit

André Rozendal schreef op 14-07-2016

Wie is toch die Geronimo??? Die schijnt er heeeeeel veel van te weten, vertel.........

Geronimo schreef op 14-07-2016

@gerrit, linker muisknop indrukken, over de naam slepen, naam (of een stukje tekst) verkleurd,klik de plek aan waar het moet staan, dan rechtermuisknop en dan kopieren. Heb je het altijd goed. Dan je vraag, neen, ik kende de geit niet, was ik te jong voor, maar kende hem wel heel goed. Wat was de geit?.

Geronimo schreef op 14-07-2016

doe de rest van de familie ook maar de groetjes, ken ze allemaal, en je moeder een kus.

Geronimo schreef op 14-07-2016

@André Rozendal, een bericht niet doorgekomen. En maak ik het nog spannender. Komt erop neer dat jij mij wel kent, net zoals jouw gehele familie.

Jan schreef op 14-07-2016

Cafe

Wlm schreef op 15-07-2016

Ik heb nog bij meester tijhuis in de klas gezeten!

Uw reactie

Naam:
Bericht: