SVVN op bezoek bij Avereest

Datum: 28-04-2016

10.50 uur - Zaterdag kunnen een aantal belangrijke beslissingen vallen in het seizoen 2015-2016 voor SVVN als de voorlaatste speelronde in de verschillende competities worden gespeeld. Het eerste elftal van SVVN genoot afgelopen week van een week zonder wedstrijdverplichtingen.

 
De zaterdag daarvoor werd feilloos de hobbel genomen die DRC 2012 heette zodat de voorsprong van vijf punten gehandhaafd bleef. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft SVVN dus aan twee punten genoeg om kampioen van de 4de Klasse D te worden ongeacht de resultaten van DKB.
 
Aanstaande zaterdag zou SVVN dus de kampioensvlag kunnen hijsen als het weet te winnen op bezoek in Balkbrug bij VV Avereest. Ook de belangen van VV Avereest zijn in deze wedstrijd groot. Deze ploeg wil graag in de nacompetitie uitkomen voor een plaats in de 3de Klasse. Daarvoor speelt nog op twee fronten mee: In de 3de periode staat Avereest op 6de plaats met 7 punten. Aangezien de nummer 1 en 2 van deze periode (DKB en SVVN) zich al gekwalificeerd hebben voor de nacompetitie richt Avereest zijn vizier op de nummer 3 Rijssen Vooruit. Deze hebben 3 punten meer. Avereest zal dus moeten winnen om het gat niet onoverbrugbaar te maken. Ook via de reguliere stand maakt Avereest nog kans op deelname aan de nacompetitie. SVVN of DKB wordt kampioen en deze hebben beide een periode. Als nummer drie Rijssen Vooruit de 3de periode pakt dan mag de nummer vier als vervangend periodekampioen van de kampioen deelnemen aan de nacompetitie. Daar staat momenteel VV Avereest maar ASV’57 heeft evenveel punten.
 
Een saillant detail dat in deze speelronde ook ASV’57 1 tegen DKB wordt gespeeld. Een wedstrijd met min of meer dezelfde belangen. VV Avereest had er een stuk florissanter voor gestaan als zij de laatste wedstrijd niet met 5-1 van DKB hadden verloren. Als Avereest in deze wedstrijd punten had gepakt dan was SVVN al kampioen geweest. Op de eerste speeldag troffen beide clubs elkaar voor het eerst dit seizoen. SVVN speelde bijna een uur lang met een man meer door een rode kaart bij Avereest. Pas in het laatste kwartier kon SVVN de numerieke meerderheid uitdrukken in doelpunten. Al moet gezegd dat voor de rode kaart SVVN veel beter was dan Avereest en dat de rode kaart lange tijd in het voordeel van Avereest leek te werken. Uiteindelijk werd deze thuiswedstrijd door SVVN met 5-3 gewonnen. Zeer veel SVVN supporters zullen aanstaande zaterdag de weg naar Sportpark De Balk weten te vinden in de hoop kun club daar kampioen zien te worden.
 
Daarvoor zal dus gewonnen moeten worden in deze zeer lastige uitwedstrijd. De wedstrijd zal om 14:30 uur beginnen en zal geleid worden door scheidsrechter de heer Wim Veldhuizen uit Hardenberg. Er zijn overigens nog enkele plaatsen vrij in de supportersbus. Belangstellenden kunnen zich zaterdag melden bij de bus. De eigen bijdrage bedraagt €7,- en de bus vertrekt om 13:15 uur.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 28-04-2016

En volgend jaar degradatievoetbal spelen in de 3e klasse.

desser schreef op 28-04-2016

Waarom zo negatief, als sportman wil je, moet je, Kampioen worden! Bij DES zien we al naar uit om weer tegen Vlarding te voetballen, 2 spannende wedstrijden.

Jos schreef op 28-04-2016

6 punten voor DES of svvn moet weer gaan betalen aan voetballers

Rinie schreef op 29-04-2016

Jos, Heeft DES geen boter op het hoofd met betalen. Volgens mij de eerste club(70 jaren en later ook weer) in Nijverdal die betaalden. Volgens mij heeft SVVN van de Nijverdakse clubs de meeste spelers het 1e die bij de Fjes bij SVVN zijn begonnen. Dus Jos niet zeuren over de ander kijk eerst naar... Ik kijk uit naar de wedstrijden tegen DES

Jos schreef op 29-04-2016

en SVVN was de laatste die betaalde en misschien ook weer de eerste.

Dirk Jan schreef op 29-04-2016

Avereest uit altijd lastig, om maar even bij het onderwerp te blijven.

Rinie schreef op 29-04-2016

Jos volgens mij loopt er op dit moment nog een speler in het 1e elftal van DES die is betaald en misschien nog wel steeds wordt betaald. Zegt je een bedrag van € 70 per wedstrijd niet iets? Als je wijst gaan er altijd nog 3 vingers naar je zelf.

Jos schreef op 29-04-2016

dit zegt mij niets, maar ik ben ook geen lid of fan van des

Dirk Jan schreef op 29-04-2016

Spelers betalen is van deze tijd sterker nog tegenwoordig wordt het personeel achter de bar in de clubhuizen al betaald dus waar maken jullie je druk om.Had ik overigens al vermeld dat Avereest uit altijd lastig is .

Jos schreef op 29-04-2016

dus svvn betaald nog steeds?

k.e schreef op 29-04-2016

ik wil verder niet mee doen met dit gezeur, ik ben nu 66 jaar en toen ik 18 jaar was ben ik gevraagd om bij DE VOLHARDING te komen spelen en zou kleding krijgen,dus toen gebeurde het ook..

Dirk Jan schreef op 01-05-2016

Zoals reeds voorspeld Avereest uit altijd lastig. ( 0-0 ) Maar er is niets mooier dan thuis kampioen worden toch ?

Jos schreef op 01-05-2016

volgend jaar tegen DES is nog lang geen feit na afgelopen zaterdag

Uw reactie

Naam:
Bericht: