18.20 uur - “Geen windturbines in Nijverdal” heeft tot doel tegengas te geven aan de vergevorderde plannen om op de grens van Nijverdal en Wierden, op het industrieterrein Lochter III, drie windmolens te plaatsen van maar liefst 200 meter hoog.
Mitis schreef op 15-01-2016Wel groene stroom maar niet bij ons dus!
H.C schreef op 16-01-2016Aan Mitis,Wel groene stroom maar zet die molens ergens waar ze geen overlast geven. Een kerncentrale zetten ze toch ook niet dichtbij. Groen stroom kan overal opgewerkt worden, wat een totale onzin om dat dichtbij te moeten doen, waar duizenden mensen er overlast van hebben. Deze molens zijn alleen voor diegene die ze er neerzet interessant, wat hebben wij voor voordeel? NIETS
Henk schreef op 16-01-2016Laat maar neer zetten die molens.Vooral omdat ze ook voor meerdere doeleinden willen gebruiken.Mee gaan met te tijd.Industrieterrein is er een ideale plek voor.
pff. schreef op 16-01-2016Inderdaad, de meeste stroom wordt in de randstad gebruikt dus zet ze lekker op zee. heeft niemand last van dat lawaai of laat ze stroom in de Sahara opwekken, ruimte genoeg voor tuinbouwkassen voorzien van zonnepanelen om schaduw te creëren. win win. Zorgt voor veel werk in die omgeving.
jos schreef op 16-01-2016groene stroom prachtig en noodzakelijk. Het industriegebied is een prima plek voor die molens i.p.v de Sallandse heuvelrug. Ik stem voor.
Inwoner Grrotlochter schreef op 16-01-2016De windmolens mogen er van mij komen, er zijn mensen die tegen alles zijn wat er in hun buurt komt. In het lijstje van de gebieden die er last va zouden hebben staat o.a. de blokken, zit er iemand uit de blokken in dat comité ? Groot-Lochter staat er niet tussen dat is dan wel vreemd.
Han schreef op 16-01-2016Zet maar neer die molens. Voor elke tegenstem 1 molen extra. Klimaattop is net geweest en daar zijn afspraken gemaakt. Dit is dan ook een logisch gevolg. We willen immers niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.
William S. Burroughs schreef op 16-01-2016Aan Han. Precies.
Henk schreef op 17-01-2016Hier wordt een lobby uitgevoerd. Ik heb nog niemand gesproken die er voor is. Reggestroom is een flop en men zoekt naar nieuwe wegen om subsidies lees inkomsten binnen te halen en dan kom je tot dit soort dwaze ideen. Dat er ook een visueel mileu is beseft men niet
Henk schreef op 17-01-2016Wel gek hè eerst een opslag gehad van windmolens deze is nog maar net weg en we willen weer windmolens ?
Harry schreef op 17-01-2016Dit is geen lobby, ik ben gewoon voor windmolens. En een combinatie met zonnepanelen nog liever, genoeg plek op Lochter 3 dat al jaren veel gemeenschapsgeld kost
reimink schreef op 18-01-2016volkomen mee eens beter dan die gammele kerncentrales in belgie
Mitis schreef op 18-01-2016@ Reimink: verkeerde conclusie! Omdat de veiligheid te waarborgen wordt een kerncentrale bij de minste en soms onbenulligste storing automatisch uit bedrijf genomen. Wees blij dat dit geheel onafhankelijk van mensen gebeurt. Verdiep je eerst in de materie voor dat je onzin roept!
Henk R. schreef op 18-01-2016Als je de site van deze club bekijkt, dan is het erg veel geschreeuw en weinig feiten en vooral veel onjuistheden. Meneer Bergsma e.a. heeft het over zonnepanelen. Als u dezelfde stroom wilt opwekken als met 1 windmolen praat je dan al gauw over 10 ha die je nodig hebt, dus dat zijn circa 20 voetbalvelden. Ofwel voor 3 windmolens 30 ha en 60 voetbalvelden. Waar wil je die m2 in vredesnaam vandaan halen. Het is dus ook geen of/of verhaal, maar een en/en verhaal. Je hebt wind nodig en zon en biomassa. Dan het subsidieverhaal, daar klopt ook helemaal niets van. Voor windenergie krijg je een beperkt bedrag aan subsidie en dat is ook logisch omdat fossiele energie (kolen, gas enz.) enorm gesubsidieerd wordt door allerlei voordelen van het Rijk en bovendien wordt de vervolgschade (fijnstof enz. niet meegenomen). De molens worden ook niet gefinancierd met subsidie. De subsidie krijg je pas als je energie opwekt, dus nadat ze gebouwd zijn. De subsidie is alleen nodig omdat door het dumpen van Amerikaanse kolen (die niemand anders wil hebben), de energie in Nederland erg goedkoop is, tenminste als je de belasting niet meetelt. Als je geld hebt en een leuk rendement wilt hebben, investeer dan in windmolens met een participatie. Het levert je gauw 8 % rendement per jaar op. Als je er geen verstand van hebt, beweer dan geen dingen die kant noch wal raken.
Mitis schreef op 18-01-2016@ Henk, Wat je opmerking over visuele horizonvervuiling betreft heb je helemaal gelijk. In D-land wordt het uitzicht b.v. langs die mooie moezel totaal om zeep geholpen door die afzichtelijke windmolens.
Tegen schreef op 18-01-2016Er is niets tegen op die molens als er geen mensen in de buurt wonen. In Nederland is daar dus niet veel plek voor. Druk het dus niet door omdat het groen is.
voor schreef op 18-01-2016op 't Lochter 3 geen woningen in de buurt. Dit is een geschikte plek voor 7 a 8 windmolens. Mogelijk langs Burgermeester de boer singel ook een goede plek.
jan schreef op 18-01-2016vind dat dit hier niet past stroom mag goedkoop zijn maar met die belastingen hier dus niet .gewoon laten zoals het is .dus ook geen gezeur
Dirk Jan schreef op 18-01-2016200 meter is dat de hoogte van de as of van de wiek in de hoogste stand ?
Han schreef op 18-01-2016@ Tegen. Jij zegt dat in Nederland weinig plek is voor windmolens. Dus dat is jou argument om tegen te zijn. Kom dan eens met een oplossing/voorstel hoe het dan wel moet. Ik neem aan dat je het nieuws de afgelopen maanden heb gevolgd. De hele wereld wil niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Alternatief is dus om de natuur te gebruiken. Zonne energie en wind energie zijn dan ook prima voorbeelden. En zeker in combinatie. Uiteraard zijn er ook andere alternatieven, zoals kern energie. Ik zelf ben ook hier voorstander van. Maar ook wind en zonne energie hebben mijn voorkeur. Het is dan ook heel simpel, we zullen moeten met z'n allen. Of je het er nu met eens bent of niet. Maar nogmaals @Tegen, kom dan ook met goeie argumenten om tegen te zijn en kom dan ook met alternatieven of voorstellen hoe we dit wereldwijde probleem moeten oplossen. Ik ben benieuwd.
jan schreef op 19-01-2016nou han er zijn wel andere problemen. een paar 1000 km vedrop komen mensen om van armmoede hongersnood terwijl wij voor miljoenen aan eten weg gooien. er word voor miljoenen aan geld opgehaald maar toch blijft er armmoede .en moeten wij nou energie opwekken om de broeikassen te laten draaien met grote broeikas effect .want de meeste energie draaid voor industrie omdat wij dat allemaal zo brood nodig te hebben nou nou
Geronimo schreef op 19-01-2016Een paar van die molens haalt niet zoveel uit. Beter kan men huizen/grond opkopen in Groningen (aangezien de vele " aardbevingen), mensen daar blij dat ze van hun huis afzijn. Zet er een groot windmolenpark neer en de meeste mensen zijn tevreden. Tegelijk heb je een redelijk alternatief voor de gaswinning, voor eigen gebruik.
Maarten schreef op 19-01-2016Als die windmolens er komen , kan er ook wel een geluidsportterrein komen. Die zitten elkaar dan ook niet in de weg.
Henk R. schreef op 19-01-2016@Tegen e.a. Als je meer feiten wilt weten over energie, volg dan de link: http://www.energie-nederland.nl/wp-content/uploads/2013/04/EnergieTrends2014.pdf. Daar kun je alles lezen over hoe het gaat met onze energie in Nederland.
voor schreef op 20-01-2016http://www.nwea.nl/windenergie-de-feiten er zijn weinig nadelen t.o.v. kolen of kern energie. eigenlijk alleen voordelen. ik zeg doen !!!!!!!!
Arie schreef op 20-01-2016@voor: Wij van WC-eend adviseren: WC-eend (nwea = Nederlandse Wind Energie Associate)
voorstander schreef op 20-01-2016geen twijfels meer: http://www.greenpeace.nl/2014/Nieuwsberichten/Klimaat--Energie/Als-je-dit-leest-twijfel-je-nooit-meer-aan-windmolens/