16.52 uur - Hellendoorn koos voor glasvezel van Reggefiber en daarmee is Hellendoorn helemaal klaar voor nu en de toekomst. Bewoners kunnen straks genieten van een snelle, stabiele en betrouwbare verbinding die geen moeite heeft met grote bestanden.
Ook krijgen zij toegang tot tal van interactieve diensten. Rond medio april starten de graafwerkzaamheden in de straten en de voorbereidende werkzaamheden starten deze week. Naar verwachting zal het hele project zo’n 9 maanden in beslag nemen.
BAM Infratechniek verzorgt aanleg van het glasvezelnetwerk.
Aannemer BAM Infratechniek verzorgt in opdracht van Reggefiber de uitrol van het glasvezelnetwerk. Dit bevat het maken van een ontwerp van het netwerk en ook de daadwerkelijke aanleg.
Schouwen
Om het proces optimaal te laten verlopen worden diverse woningen in Hellendoorn van tevoren door zogenaamde schouwers bezocht. Zij bellen aan om de situatie in de woning te bekijken. Ze bekijken samen met de bewoners wat de meest geschikte plaats is om de glasvezelkabel de woning binnen te brengen en bepalen waar het glasvezelmodem komt te hangen.
“Schouwen is kijken naar de meest geschikte plaats om de glasvezelkabel de woning in te brengen en het glasvezelmodem te plaatsen. Vaak zal dit in de meterkast zijn. Schouwen wordt voor de start van de daadwerkelijke bouw gedaan. Bewoners kunnen altijd naar een legitimatie vragen, elke medewerker beschikt over legitimatie waaruit blijkt dat hij namens Reggefiber of BAM Infratechniek aan de deur komt”, aldus Reinder Benedictus, projectmanager van Reggefiber.
Elke woning krijgt een kosteloze aansluiting van Reggefiber
De aanleg van de glasvezelkabel tot in de woning is voor alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Hellendoorn kosteloos. Ieder huishouden dat nog geen abonnement op glasvezel heeft afgesloten bij een serviceprovider, ontvangt ca. vier weken voor de start van de werkzaamheden in de straat een informatiepakket van Reggefiber. Daarin zit een antwoordkaart waarmee toestemming gegeven kan worden voor de kosteloze aansluiting in de woning en de werkzaamheden die daarmee gepaard gaan. Wanneer de bewoner een abonnement afsluit bij een serviceprovider die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt, geeft hij of zij automatisch toestemming voor deze werkzaamheden in de woning. Met een abonnement kan er gebruik worden gemaakt van de diensten op het netwerk. Er is een vrije keuze uit meerdere aanbieders, waaronder Fype, KPN, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Trined, Vodafone en XS4ALL. Meer informatie is te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/hellendoorn.
Controleren? schreef op 10-03-2014En hoe controleren wij een dergelijke legitimatie? Als je niet weet hoe hij eruit zou moeten zijn kan elke klaploper wat maken hè?