Cursus zenmeditatie bij Zen in Salland

Datum: 12-08-2013

15.01 uur - Bij Zen in Salland kun je leren mediteren. Op 16 september start er een introductiecursus zenmeditatie in Raalte, minicamping De Joxhorst, Ramelerdijk 7-9. In negen lessen van anderhalf uur leer je de basisprincipes van zenmeditatie en het beoefenen van aandacht in je leven van alledag (mindfulness).

 

De lessen zijn eens per twee weken, steeds op maandagavond en beginnen om 19.30 uur. Deelname kost € 100,-.

Na de introductiecursus kun je verder oefenen in een doorlopende groep.
Meer informatie is te vinden op de website: www.zeninsalland.nl
Inlichtingen en opgave zeninsalland@kpnmail.nl en 0570 522437.

 

Zen is een stroming in het boeddhisme die vanuit Japan naar het westen is gekomen. Meer en meer ontstaat er een westerse benadering van zen terwijl de kern van de zenbeoefening overeind blijft. In zen gaat het erom te ontdekken hoe je de eenheid van het bestaan kunt leven. Hoe je de bereidheid vindt om elk moment volledig te leven, ook als het tegenzit. Een ervaring die je leven heelt. Zen in Salland maakt deel uit van de internationale Kanzeonsangha en wordt geleid door een leraar die formeel erkend is door de soto zen traditie.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: