Introductiecursus zenmeditatie bij Zen in Salland

Datum: 03-02-2013

Bij Zen in Salland kun je zenmeditatie leren. Op maandagavond 4 maart start een introductiecursus zenmeditatie en mindfulnesstraining.

 

 

 

Zen is een stroming in het boeddhisme die zich inmiddels stevig heeft gevestigd in de westerse wereld. Zen gaat over het ontdekken van de eenheid van het bestaan en vanuit die basis leven. Zenbeoefening helpt je je leven diepgaand te aanvaarden. Ook als het tegenzit. Meditatie is een belangrijke peiler van zenbeoefening. Meditatie bevordert de concentratie en vermindert stress. Veel onderzoeken hebben dat inmiddels aangetoond. De zenpraktijk in het leven van alle dag is het beoefenen van aandacht (mindfulness). Aandacht steeds voor dit moment, aandacht voor het feit dat je lééft! Leren dit leven te vertrouwen.

 

In negen bijeenkomsten van anderhalf tot twee uur leer je de basisprincipes van zenmeditatie en van leven in aandacht. Na het volgen van de cursus heb je voldoende ervaring om mee te kunnen doen met de wekelijkse meditatieavonden van Zen in Salland. De cursus wordt gegeven in Raalte. De kosten zijn € 90,- inclusief een tweetal instructie CD’s.

 

Inlichtingen:

www.zeninsalland.nl

zeninsalland@kpnmail.nl

0570 – 522437

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: