Agent mishandeld

Datum: 23-12-2012

HENGELO - Op het Burgemeester Jansenplein werd in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 december een agent mishandeld in een cafetaria door een verdachte die zich tijdens zijn aanhouding flink verzette.

 

 

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij in een snackbar. Ter plekke troffen agenten een groep aan, waaronder een persoon die compleet door het lint ging. De verdachte, een 36-jarige man uit Hengelo, wilde op de vuist met een van de andere bezoekers, maar werd door ‘zijn groep’ tegengehouden. Met veel moeite lukte het de agenten om de verdachte bij de uitgang te krijgen. De man werd vastgehouden door één van de agenten, maar rukte zich los. Hij liep vervolgens op een andere agent af en sloeg de agent hard op zijn gezicht en trapte hem. Hierop werd de verdachte door de agenten vastgepakt, naar buiten gezet en aangehouden. De man is overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum in Borne, maar bleef zich al die tijd behoorlijk verzetten en vervelend gedragen. 

 

De mishandelde agent werd naar het ziekenhuis vervoerd. Na onderzoek bleken er geen breuken te zijn, maar wel heeft de agent een lichte hersenschudding en een gekneusde kaak. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jan Wijnberg schreef op 23-12-2012

Goed bestraffen,geen ja,maar..verhalen. Handen af,simpel genoeg.

jan schreef op 24-12-2012

blijf af van de hulpverleners ze zijn er voor ons om ons te helpen ook al lijkt het niet altijd zo maar je moet niet aan deze mensen komen zwaar straffen die aan deze mensen zitten

K.wak schreef op 24-11-2013

Smijt hem in een kerker samen met een natte hond, godallemachtig wat meuren die krengen zeg!

Uw reactie

Naam:
Bericht: