Veel animo voor Power Up en Technasium Reggesteyn

Datum: 13-11-2012

Reggesteyn-Rijssen laat 320 leerlingen van groep 8 kennismaken met techniek en het technasium. In de periode van 14 november tot en met 5 maart ontvangt de school zeven groepen die techniekopdrachten (Power Up) uitvoeren en zes groepen die komen voor het technasium.

 

De school heeft alle groep 8-leerlingen van basisscholen in Rijssen, Enter, Wierden, Markelo, Goor uitgenodigd. De groep 8-ers kunnen in een serie van vier middagen kennismaken met techniek of met het technasium. Reggesteyn hoopt hiermee de aandacht voor techniek en voor het technasium te vergroten.

Leerlingen die na de zomervakantie voor het vmbo kiezen, voeren bij de Power Up-middagen technische opdrachten uit. Ze maken werkstukken met hun handen, bijvoorbeeld een bewegend insect. Leerlingen die naar havo of vwo gaan, werken de middag aan een technasiumopdracht. Het gaat er daarbij om dingen te onderzoeken en problemen op te lossen. Zowel bij Power Up als bij het technasium is de opdracht gerelateerd aan het thema ‘water’.

Het aantal aanmeldingen stijgt elk jaar. Dit jaar hebben 140 leerlingen zich opgegeven voor het technasium en 180 voor Power Up.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: