Resultaten clusterweek Rijssen-Holten, Wierden, Nijverdal-Hellendoorn

Datum: 07-11-2012

Van maandag 29 oktober tot vrijdag 2 november is in Cluster West van politie Twente (gemeenten Rijssen-Holten, Hellendoorn, Wierden) de zogenaamde clusterweek gehouden. De clusterweek vindt twee keer per jaar plaats. Tijdens de clusterweek worden gerichte acties gehouden, waarbij het accent ligt op de vastgestelde speerpunten binnen het cluster.

 

 Maar ook op onderwerpen die zijn aangedragen door collega’s, gemeenteraadsleden en burgers wordt extra geïnvesteerd. Ook wordt er extra ingezet op de samenwerking met netwerkpartners zoals douane, belastingdienst en RDW. De clusterweek heeft een aantal mooie resultaten opgeleverd. Bij verschillende acties hebben burgers en gemeenteraadsleden mee gekeken.

 

Verkeerscontrole

Maandag 29 oktober tussen 18.00 en 01.00 uur een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de parkeerplaatsen aan beide zijden van de A1 ter hoogte van Holten. Tijdens de controle werd samengewerkt met het KLPD, de douane, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de FIOD. 15 personen kregen een proces verbaal, omdat ze hun papieren niet op orde hadden of gebreken aan hun voertuig hadden. Er zijn drie personen aangehouden; één persoon stond gesignaleerd voor het afstaan van DNA, één persoon moest nog een gevangenisstraf van 14 dagen uitzitten en een derde reed onder invloed. 

 

Voetstappenactie 

Zowel dinsdag- als woensdagavond werd een preventieactie gehouden om bewoners bewust te maken wat ze zelf kunnen doen om het woninginbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Bij woningen waar inbraakgevoeligheid geconstateerd werd, werd een ‘wit voetje’ met begeleidende brief achtergelaten. Dat ‘voetje’ had ook van een inbreker kunnen zijn. Op beide avonden werden bij woningen openstaande deuren en ramen geconstateerd. Schuurtjes achter woningen waren in veel gevallen niet afgesloten. Ook vielen veel woningen op omdat zowel binnen als rondom de woning geen verlichting aan was. 

 

Verlichtingscontrole

Woensdagavond 31 oktober werd op verschillende locaties in Nijverdal een verlichtingscontrole gehouden. In totaal hebben 19 fietsers en/of automobilisten een bekeuring gekregen voor het niet voeren van de juiste verlichting. Daarnaast kregen twee automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, één voor het rijden in een geslotenverklaring, één voor het niet volgen van de verplichte rijrichting en één voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. 

 

Controle jeugd

Woensdagavond werd daarnaast in Nijverdal een controle uitgevoerd onder jeugd op enkele bekende ‘hangplekken’. Er werden geen bijzonderheden geconstateerd. 

 

Drugscontrole scholen

Op donderdag 1 november heeft de politie twee scholen in Rijssen en Nijverdal bezocht met drugshonden. Het doel was om een signaal af te geven, dat drugsgebruik niet normaal is en al helemaal niet op scholen. De politie hoopt door deze controlemaatregelen op drugs een bijdrage te leveren om de maatschappelijke norm op het gebruik van drugs enigszins te verbreken. In totaal werden acht lokalen bezocht en werden leerlingen door de agenten samen met de inzet van de drugshond gecontroleerd. Er werd geen drugs aangetroffen. 

 

ANPR-controle

Op donderdag 1 november werd van 15.00 – 23.00 uur een rijdende ANPR-controle gehouden. Bij zo’n controle wordt gebruik gemaakt van automatische nummerplaatherkenning. Tijdens de controle werd samengewerkt met de Belastingdienst en het Verkeershandhavingsteam van de politie Twente. Vier personen werden aangehouden, omdat ze nog boetes hadden openstaan. Elf voertuigen werden in beslag genomen, omdat de eigenaren ook nog boetes hadden openstaan. Drie voertuigen werden afgevoerd o.a. voor geen verzekering en geen geldige APK. Ook werd er proces-verbaal opgemaakt voor het voeren van verkeerde kentekenplaten op een aanhangwagen en voor losliggende lading.

 

Alcoholcontrole

Vrijdagavond 2 november is een grote alcoholcontrole gehouden op meerdere locatie. Van de 2883 gecontroleerde bestuurders was er slechts één die te veel had gedronken. 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: