Curatele, bewindvoering en mentorschap en Erfrecht

Datum: 30-10-2012

Wat houdt bewindvoering of mentorschap precies in? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen? Hoe laat je iemand onder curatele stellen? Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn kind altijd voldoende inkomsten zal hebben om de nodige zorg/begeleiding te betalen? 

 

 

 

 

Erfrecht: Elke ouder van een zoon/dochter met een (verstandelijke) beperking komt op een gegeven moment voor de vraag te staan: hoe kunnen de belangen van mijn kind het beste behartigd worden; ook als wij er niet meer zijn?
Dit gaat niet zo vanzelfsprekend als bij andere kinderen uit een gezin. De ouders krijgen te maken met allerlei speciale regels, wetten, voorzieningen en instellingen.

Natuurlijk wil je – ook na overlijden, je kind in de best mogelijke omstandigheden laten leven. Daarom is het belangrijk erbij stil te staan wat het overlijden van ouders, juridisch gezien, betekent voor iemand met een beperking.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op vragen over wetgeving met betrekking tot erfrecht en de mogelijkheid om speciale regelingen te treffen voor een zoon of dochter met een beperking. Vragen, zoals:

-  wat gebeurt er met de erfenis als je niets regelt?
 - wat kun je voor je kind met een beperking in een testament regelen?

Deze en vele andere vragen staan centraal tijdens een bijeenkomst op dinsdag 13 november bij MEE IJsseloevers, Van Reeuwijkstraat 32 te Ommen. Tijd: van 19.30 – 21.30 uur.

Het eerste deel van de avond wordt verzorgd door de sociaal juridisch medewerkers van MEE IJsseloevers, de heer E. van den Ham en mevrouw Machteld Zilverberg

De heer mr. Berno Nijboer van  Bentum Nijboer Notarissen uit Hardenberg|Ommen  zal het tweede  deel van de avond over Erfrecht verzorgen. 

De avond is bedoeld voor direct betrokkenen van mensen met een beperking. Ook mensen die vanuit hun professie belangstelling hebben, zijn van harte welkom.

 

De bijeenkomst is gratis. In verband met de voorbereiding is aanmelding wel gewenst.
U kunt zich aanmelden via T 038 455 46 46 (informatiecentrum) of via info@meeijsseloevers.nl

 Dit kan tot en met dinsdagmorgen 13 november 2012 a.s.

 

Voor meer informatie over de avond kunt u contact opnemen met het informatiecentrum van MEE IJsseloevers in Ommen T 0529 45 20 11  of E infoommen@meeijsseloevers.nlReacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: