Overval op Juwelier Fares in Opsporing Verzocht

Datum: 22-10-2012

ENSCHEDE - Camerabeelden van overvallers, die juwelier Fares aan de Haverstraatpassage in Enschede op 18 juli, overvielen, worden getoond in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht op 23 oktober 2012 om 21.30 uur op Nederland 1. 

 

Overval met scooters en hamers

Juwelier Fares aan de Haverstraatpassage wordt op woensdag 18 juli overvallen door twee nog onbekende daders. Omstreeks 11.30 uur komen twee mannen met een helm op de juwelier binnen. Zij bedreigen de aanwezige medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en maken sieraden buit. 

 

Signalement

De twee daders vluchten weg op een donkerkleurige scooter zonder kentekenplaat. Ze rijden richting de Oude Markt en steken deze op de scooter over. 

Beiden overvallers dragen een helm, één van de twee was een zilvergrijze helm met een donkere streep eroverheen. Op het moment van de overval droegen de daders donkere kleding. 

 

Op de Tusveldburg wordt omstreeks 12.15 uur een scooter aangetroffen die aan het signalement voldoet. Het vermoeden bestaat dan ook dat dit de scooter is die bij de overval is gebruikt. Het is onbekend hoe de daders hier vandaan zijn gevlucht. 

 

Contact

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de overval hebben gezien of die de scooter met de twee personen hebben zien rijden. Ook mensen die iets verdacht hebben gezien in de omgeving Haverstraatpassage, Oude Markt, Tusveldbrug, worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam van Politie Twente, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. 

 

Deze overval is eerder een item geweest in het regionale opsporingsprogramma Onder de Loep, klik hiervoor: http://m.youtube.com/watch?v=iYjzURPv1_Y 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: