Vier verdachten aangehouden na babbeltruc

Datum: 08-10-2012

TWENTE - Zondagmiddag 7 oktober zijn vier personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een babbeltruc bij een woning aan De Wheer in Almelo. 

 

 

Omstreeks 13.00 uur meldden de bewoners van een woning aan De Wheer in Almelo dat zij die middag slachtoffer waren geworden van een babbeltruc. Er waren twee dames bij de woning gekomen die wild voor het raam zwaaiden. De bewoner vroeg wat er aan de hand was, waarop de dames een vreemd verhaal vertelden over mishandelde katten. Nadat de vrouwen weg waren, bemerkte de bewoner dat zijn portemonnee verdwenen was. De man had een goed signalement gegeven van de auto waarin de dames waren vertrokken. Deze auto werd even later door agenten aangetroffen op de Kerkhofsweg. De vier inzittenden werden aangehouden. Het gaat om twee mannen van 30 en 20 jaar oud, een 24-jarige vrouw uit Oldenzaal en een 15-jarig meisje uit Oldenzaal. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. 

Meer babbeltrucs in Twente

De afgelopen weken kwamen meerdere meldingen binnen van babbeltrucs. Een aantal bewoners van de wijk Hogeland in Enschede meldden dat iemand bij hen aanbelde en om geld vroeg om te kunnen tanken. Bij de bewoners van een woning aan de Wooldriksweg in Enschede werd aangebeld door een jongen en een meisje die aangaven een kamer te zoeken. Na het bezoek misten de bewoners hun portemonnee. 

 

Pas op voor babbeltrucs! 

De politie raadt mensen aan om alert te zijn op dit soort praktijken. Een aantal vuistregels om dit te voorkomen:

  • Een gouden regel bij onbekenden aan uw deur: als u alleen thuis bent, laat dan geen onbekende binnen!
  • Wees altijd gezond wantrouwend. Want: waarom komen ze juist bij u? 
  • Laat nooit iemand binnen, ook niet in de hal. Regen of geen regen. Sluit de deur, als u even wat op wilt halen.
  • Meteropnemers, politieagenten, collectanten of reparateurs hebben altijd een legitimatie bij zich. Vraag er gerust naar. Maar let op: dit geeft geen 100% garantie want er zijn mooie vervalsingen in omloop.
  • Bel, als u het niet vertrouwd, het bedrijf of de instelling waarvoor degene aan de deur zich uitgeeft om te informeren of men de persoon aan de deur kent en om te controleren of het verhaal klopt.
  • Verwijs mensen die geld willen wisselen naar een bank of supermarkt.

 

Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan de politie via het algemene nummer 0900-8844, en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen en desgewenst wordt er een politieagent naar u gestuurd voor controle.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: