Politie onderzoekt brand portiekflat

Datum: 19-09-2012

ENSCHEDE Politie Twente is een onderzoek gestart om de oorzaak van de brand aan de Robert Scottstraat, zie onderstaand persbericht van de brandweer, te achterhalen. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de brand is ontstaan op het balkon van een benedenwoning. Mede hierdoor kan brandstichting niet uitgesloten worden.

 

Met een buurtonderzoek en een getuigenoproep vraagt het rechercheteam bewoners, of zij voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien. Heeft u informatie die kan bijdragen aan het onderzoek, neemt u dan contact op met Politie Twente, districtsrecherche Enschede via 0900-8844. Anoniem kan informatie doorgegeven worden via Bel M 0800-7000.

Persbericht brandweer:

Brandweer redt twee mensen van balkon bij woningbrand in Enschede

19 september 2012

Bij een brand in een portiekflat in Enschede aan de Robert Scottstraat heeft de brandweer twee mensen van het balkon gered. Er zijn geen gewonden gevallen. Uit voorzorg zijn twaalf bewoners tijdelijk uit hun woning gehaald. Voor deze mensen is tijdelijk vervangende woonruimte geregeld. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

 

Rond 00.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een portiekflat aan de Robert Scottstraat 96 in Enschede. Bij aankomst betrof het een uitslaande brand aan de voorzijde van een flat op de onderste bouwlaag, die was overgeslagen naar de naastgelegen flat. De brandweer heeft twee bewoners met behulp van een ladder van het balkon van het bovengelegen flat gehaald. Zij konden hun woning niet meer via het trappenhuis verlaten. Vanwege de hevige rookontwikkeling heeft de brandweer twaalf bewoners van de portiekflat tijdelijk uit hun woning gehaald.

 

De brandweer had de brand snel onder controle. De twee flats die getroffen zijn door de brand zijn vanwege brand- en rookschade tijdelijk onbewoonbaar. Voor de bewoners wordt tijdelijk vervangende woonruimte geregeld. De bewoners van de vier bovengelegen flats kunnen vannacht ook niet terug in hun woning. Hier is sprake van rookoverlast en een verhoogde concentratie koolmonoxide. Ook voor deze mensen is tijdelijk vervangende woonruimte geregeld. 

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie doet hier nader onderzoek naar.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: