Onderwerpen in Onder de Loep

Datum: 12-09-2012

Donderdag 13 september zendt TV Oost weer het programma Onder de Loep uit. Er zijn uitzendingen om 17.10, 18.10 en 19.10 uur. De onderwerpen zijn:

 

 


Zaken Twente:

 

Enschede: Overval en inbraken bij bejaard stel

In januari van dit jaar werd al een aanzienlijk geldbedrag gestolen uit de woning aan de Parkweg in Enschede van twee hoogbejaarden. Geld, dat eigenlijk bestemd was voor een aantal goede doelen als nalatenschap. Ondanks het inmiddels aangelegde alarminstallatie lukte het overvallers toch om op 30 juli omstreeks 2.00 uur in de slaapkamer van de oude mensen te komen en hen met doodsbedreigingen te overvallen. De 88-jarige man werd door een overvaller geduwd en liep hierbij flinke blauwe plekken op. De 85-jarige vrouw vertelt zelf in de uitzending wat haar en haar vriend is overkomen. 

 

Glanerbrug: observatiecamera’s vernield

De twee jonge mannen die op zaterdag 4 augustus omstreeks 22.50 uur de observatiecamera’s van de C1000 aan de Schoolstraat in Glanerbrug hebben vernield komen prima in beeld voordat ze het apparaat van de muur afrukten. Wie (her)kent ze?  

 

Glanerbrug: diefstal fiets

Een fietsendief laat op 19 augustus bij dezelfde C1000 in Glanerbrug zijn oude fiets achter en neemt een matzwarte Batavus damesfiets met dubbele fietstassen ongevraagd mee. Hier zijn camerabeelden van. Wie herkent de mannen in beeld? De fietsendief zonder shirt heeft een opvallende tatoeage op zijn rug. 

 

Enschede: Diefstal dure telefoon

Op vrijdag 8 juni is een telefoon van € 699,00 gestolen bij T-mobile aan de Hofpassage in Enschede. De daders weten op een handige manier de alarminstallatie te omzeilen en de telefoon weg te nemen. Deze twee ‘handige’ dieven staan op de camerabeelden van de T-mobile. Wie (her)kent ze? 

 

Nijverdal: Tassenrollerij 

Tijdens het winkelen bij de Kruidvat in Nijverdal werd de portemonnee uit de tas van een vrouw gestolen. Kort daarna werd er een aantal keren gepind. Het slachtoffer had helaas een briefje met pincodes bij haar pasjes bewaard. We tonen de beelden van de pinners met de gestolen pasjes. Wie herkent hen? 

 

Enschede: Diefstal fietsen bij ziekenhuis

Tussen 26 juni en 13 juli zijn er diverse fietsen gestolen uit de fietsenstalling bij het ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede.  We tonen de bewakingsbeelden waar een paar fietsendieven op te zien zijn. Wie (her)kent ze? 

 

Haaksbergen: diefstal elektrische tandenborstels 

Een onbekende man steelt zes elektrische tandenborstels uit de winkel van Trekspleister in Haaksbergen.. Hij staat op de bewakingsbeelden. Wie (her)kent hem?

 

Zaken IJsselland:

 

Zwolle: winkeldiefstal

Een onbekende man steelt op 24 juli voor ruim € 150,- aan speelgoed uit een winkel aan de Diezerstraat. In de uitzending worden beelden van de man getoond. Wie is hij?

 

Zwolle: afpersing

Een 22-jarige man moet onder bedreiging van een groepje onbekende mannen twee mobiele telefoons en dure abonnementen afsluiten. Het slachtoffer wordt door de mannen aangesproken op de Badhuiswal en moet met hen mee om de telefoons aan te schaffen. Drie van de onbekende mannen staan op bewakingsbeelden. Wie zijn zij?

 

Gewapende overval op horecagelegenheid

Witte Paarden – De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een 35-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Steenwijkerweg in Witte Paarden. De man werd in de nacht van maandag op dinsdag 11 september overvallen door twee mannen met een bivakmuts op. Een getuige zag van buitenaf dat de medewerker met een vuurwapen werd bedreigd en alarmeerde de politie. Ter plaatse is de omgeving afgezocht. Het slachtoffer bleef ongedeerd. De mannen spraken in gebrekkig Engels en Duits. De politie zoekt getuigen die rond half een ’s nachts iets verdachts hebben gezien. Ze kunnen contact opnemen met 0900 8844.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: