Twee mannen aangehouden voor witwassen

Datum: 13-07-2012

DEURNINGEN - Woensdagavond 11 juli is bij een verkeerscontrole langs de A1 in Deurningen een groot contant geldbedrag aangetroffen in een auto. Twee verdachten, een 49-jarige man uit Heerde en een 41-jarige man uit Zwolle, zijn aangehouden op verdenking van witwassen.

Tussen 15.00 en 21.00 uur hield de politie samen met de Douane en de Belastingdienst een verkeerscontrole op parkeerplaats Veelsveld aan de Noordbaan van de A1 bij Deurningen. Daarbij werd onder meer gekeken naar openstaande boetes of belastingschulden.

Omstreeks 20.00 uur werd bij de controle van een auto een groot contant geldbedrag (enkele tienduizenden euro’s) aangetroffen. De bestuurder van de auto kon de herkomst van het geld niet verklaren, waarna hij (49 jaar) en zijn passagier (41 jaar) werden aangehouden op verdenking van witwassen. Witwassen is het in het legale circuit brengen van illegaal verdiend geld. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Het geld en de dure auto waarin de verdachten reden zijn in beslag genomen. De politie onderzoek of het geld afkomstig is van criminele activiteiten.

Tijdens de controle heeft de belastingdienst een groot aantal openstaande vorderingen geïnd en werden enkele auto’s in beslag genomen in verband met een nog openstaande belastingschuld.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: