Brandveiligheid tijdens WIEZO

Datum: 13-07-2012

brandweertwenteTijdens de Wierdense Zomerfeesten is de brandweer op vrijdag 20 juli aanwezig om voorlichting te geven over brandveiligheid, woningchecks uit te voeren en demonstraties te verzorgen. Zelf kunt u ook actief aan de slag en voor kinderen zijn er ook activiteiten georganiseerd.

 


Op vrijdag 20 juli van 13.00 tot 21.00 uur zijn de vrijwilligers van de Brandweer Twente, kazerne Wierden aanwezig bij de WIEZO. Door voorlichting te geven over brandveiligheid en het aanwezige publiek zelf brandgevaarlijke situaties te laten ervaren, wil de brandweer de kennis over brandveiligheid verhogen en mensen meer (zelf)bewust te maken van de risico’s bij brand.
De brandweer staat op de hoek van de Kerkhofstraat en de Stationsstraat in Wierden.

Programma
Van 13.00 tot 21.00 uur verzorgt de brandweer diverse demonstraties. Zo wordt er getoond wat een klein campinggasbusje doet wanneer het te warm wordt en wat er gebeurt als een vlam in de pan met water geblust wordt. Maar mensen kunnen ook zelf aan de slag, branden blussen, in een tent vol rook lopen en een auto openknippen, het kan deze dag allemaal. Voor de kinderen is er een leuk waterspel.

Naast de Brandveilig Leven container, waarmee de brandweer voorlichting geeft over brandveiligheid, kunnen aanwezigen ook een woningcheck laten doen. Tijdens deze woningcheck wordt de woning gecontroleerd op brand(on)veilige situaties en worden er tips gegeven hoe de woning brandveiliger te maken. 

Werving
Naast alle activiteiten en demo’s is de kazerne in Wierden nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Informatie hierover is te verkrijgen bij de informatiestand, waar ook de Nederlandse Brandwondenstichting aanwezig is. Ook op de website van Brandweer Twente staat meer informatie over ‘werken bij de brandweer’, kijk op www.brandweertwente.nl.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: