Verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij dood Hengeloër

Datum: 11-07-2012

politietwente2DELDEN - De politie Twente heeft dinsdag 10 juli een 28-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Jan Diphoorn. Het slachtoffer werd op 18 augustus 2011 levenloos aangetroffen in het Twentekanaal in Delden.

De man meldde zich dinsdag bij de politie. Het onderzoeksteam was al langere tijd op zoek naar deze man. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Jan Diphoorn en in verzekering gesteld. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoekt op welke wijze de verdachte betrokken is bij de zaak.

Een medewerker van Rijkswaterstaat die er het gras maaide zag het lichaam in het kanaal drijven. Onderzoek wees uit dat Diphoorn door een misdrijf om het leven is gebracht.

Onder de Loep en Kriminal Report
Het onderzoek van de politie richtte zich al snel op de vele contacten die Diphoorn onderhield op social media. Ook werden nadrukkelijk aanwijzingen gezocht in de homoscene. De zaak werd in verschillende opsporingsprogramma’s behandeld, waaronder Onder de Loep en Kriminal Report van de Duitse omroep WDR. Diphoorn had namelijk ook veel chatcontacten in Duitsland.

 

Eerdere berichtgeving:

Dode in Twentekanaal

Donderdagochtend 18 augustus 2011 omstreeks 07.30 uur werd in Delden langs het Twentekanaal, ter hoogte van het viaduct van de A1 nabij het Grasbroek, het lichaam van de 59-jarige Jan Diphoorn uit Hengelo in het water aangetroffen. Sectie heeft uitgewezen dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: