Slachtoffer vechtpartij overleden

Datum: 05-07-2012

ALMELO - Zaterdag 23 juni jl. is een burenruzie uitgelopen op een vechtpartij op de hoek van de Anjelierstraat met de Violierstraat. Zie onderstaand persbericht van 24 juni jl. Bij dit incident is de 64-jarige vader ten val gekomen en overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is hij, gisteren, woensdag 4 juli, overleden.

 

Het onderzoek van Politie Twente is in volle gang en is erop gericht de precieze toedracht te achterhalen. Zie het persbericht van 26 juni jl.

De raadkamer van de rechtbank heeft besloten dat de voorlopige hechtenis van de 61- en 23-jarige wordt verlengd. De 59-jarige vrouw en de 36-jarige man zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Hoewel zij nog wel als verdachten zijn aangemerkt is voorlopige hechtenis voor het onderzoek niet langer noodzakelijk.

 

Persbericht van 26 juni jl.

Politie doet oproep aan specifieke getuigen van vechtpartij

Almelo

Zaterdag tussen 19.30 en 20.00 uur vond een vechtpartij plaats op de hoek van de Anjelierstraat met de Violierstraat in Almelo (zie onderstaand persbericht). Zaterdagavond werden in verband hiermee een 61-jarige man, zijn 23-jarige zoon en een 36-jarige buurman aangehouden. Zondag hield Politie Twente nog een 59-jarige vrouw aan voor betrokkenheid bij de vechtpartij. Alle verdachten zitten nog ingesloten.

Enkele getuigen zijn al gehoord, maar omdat de toedracht nog niet duidelijk is, is de politie op zoek naar specifieke getuigen.

  • Ten tijde van de vechtpartij is een grijze auto gestopt met meerdere inzittenden. Omdat deze inzittenden mogelijk belangrijke informatie kunnen geven, worden zij verzocht zich te melden.

  • De man die gewond raakte tijdens de vechtpartij is geholpen door een jongen met lichtgetinte huidskleur. Hij zou uit een andere auto zijn gestapt. Ook hem wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

  • Enkele getuigen verklaarden dat twee jongemannen met lichtgetinte huid (circa 18 jaar) getuige zijn geweest van de vechtpartij. Ook aan hen wordt het verzoek gedaan contact op te nemen met de politie.

De Violierstraat is een vrij drukke weg en op de hoek waar werd gevochten, zijn een postkantoor en pinautomaat gevestigd. Zeer waarschijnlijk hebben meer voorbijgangers iets gezien van de vechtpartij en kunnen zij aanvullende informatie geven die voor het onderzoek van belang kan zijn. Ook zij worden verzocht zich te melden.

Contact opnemen kan via het algemene telefoonnummer van Politie Twente, rechercheteam Almelo, 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.


 

Persbericht van 24 juni jl.

Politie zoekt getuigen burenruzie

Almelo

Zaterdagavond 23 juni zijn drie personen aangehouden bij een burenruzie op de Violierstraat in Almelo. De politie is op zoek naar getuigen.

Een 59-jarige bewoonster van de Anjelierstraat kreeg zaterdagavond omstreeks 19.45 uur een woordenwisseling met een 36-jarige achterbuurman. Aanleiding hiervan zou een lang lopende burenruzie zijn. De 61-jarige man van de vrouw mengde zich in de ruzie, waarop de situatie escaleerde en over en weer geslagen en geduwd werd. De 23-jarige zoon van het echtpaar mengde zich eveneens in de ruzie en begon mee te vechten. Vervolgens kwam ook de vader (64 jaar ) van de 36-jarige achterbuurman bij de vechtpartij. Hij is tijdens de vechtpartij ten val gekomen en is gewond geraakt. Hij moest met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

De 61-jarige Almeloër, zijn 23-jarige zoon en de 36-jarige achterbuurman zijn door de politie aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld, omdat nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd en wie met het vechten begonnen is. Daarom is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien van de ruzie en de vechtpartij, of die andere informatie hebben dat voor het onderzoek van belang kan zijn, worden verzocht zich te melden bij het rechercheteam Almelo. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.




Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: