Motoragent opzettelijk van de motor getrapt tijdens achtervolging

Datum: 05-07-2012

HENGELO -  Een 20-jarige Hengeloër werd woensdag 4 juli aangehouden na een wilde achtervolging door Hengelo.

 

Woensdagmiddag 4 juli omstreeks 12.10 uur zag een motoragent een bromfietser rijden op de Marskant in Hengelo. Omdat getwijfeld werd aan de constructiesnelheid, moest de bromfietser met zijn bromfiets mee naar het politiebureau voor een rollerbank test. Vlak voor het politiebureau koos de bromfiets het hazenpad en ging er vandoor. Daarbij werden hoge snelheden gehaald.

De achtervolging ging onder ander via de Vondelstraat, Tuindorpstraat en Stationsplein, waarna de bromfietser de stationshal binnen reed met zijn bromfiets. Daar reed de man rakelings langs omstanders en kwam een omstander ten val door de vluchtende bromfietser. Ter hoogte van de stationsrestauratie trapte de bromfietser een reclamebord opzettelijk voor de motor van de motoragent.

De gehele achtervolging werd de pas van de motoragent afgesneden door zijn slingerende rijden. In de wijk Tuindorp reed de man rakelings langs moeders met kleine kinderen, omdat een basisschool net uit was gegaan. Op de Paulinastraat wist de motoragent veilig naast de bromfietser te komen, waarna de bromfietser een trappende beweging naar de motoragent maakte. Hierop kwamen beiden ten val. De bromfietser ging er hierna rennend vandoor. De te hulp geschoten agenten waren sneller en konden de 20-jarige bromfietser aanhouden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: